Danas se očekuje umereno do pretežno oblačno i umereno toplo vreme sa sunčanim intervalima, u toku večeri i noći na jugu sa kišom.

Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar, u košavskom području pojačan, a na jugu Banata jak. Minimalna jutarnja temperatura od 6 do 10°C, maksimalna dnevna od 20 do 24°C.

U glavnom gradu umereno do pretežno oblačno i umereno toplo sa sunčanim intervalima. Duvaće umeren do pojačan južni i jugoistočni vetar. Minimalna jutarnja temperatura 10°C, maksimalna dnevna 22°C.

Na severu Srbije u utorak i u sredu suvo, u ostalim predelima očekuje se kiša. Biće sveže, maksimalna temperatura u utorak od 15°C na jugu do 20°C na severu Srbije. U četvrtak i petak promenljivo oblačno, uz uslove za kišu i pljuskove sa grmljavinom. Maksimalna temperatura biće oko 20°C. U subotu stabilizacija vremena, a od nedelje se očekuje sunčano i toplo.

U Beogradu u utorak i u sredu suvo sa sunčanim intervalima. Biće sveže, maksimalna temperatura do 18°C. U četvrtak i petak promenljivo oblačno, uz uslove za kišu i pljuskove sa grmljavinom. Maksimalna temperatura biće oko 20°C. U subotu stabilizacija vremena, a od nedelje se očekuje sunčano i toplo.