Sam početka oktobra u bioskopima širom Srbije biće rezervisan za krimi dramu „Trag divljači“ reditelja Nenada Pavlovića. Naslovne uloge brilijantno donose Radivoje Bukvić, Predrag Miki Manojlović, Miloš Timotijević i Nada Šargin.

Velika beogradska premijera, zakazana je za 3. oktobar u MTS dvorani. Film je pre toga imao pretpremijernu projekciju na Internacionalnom festivalu filmske režije LIFFE u Leskovcu. Takođe, svečano će zatvoriti „Valter fest“ u Mladenovcu.

Glavne likove ove filmske priče čine moćnik UDBE, disident samotnjak, dama u nevolji i ambiciozni novinar. Međusobno ih povezuje brutalno ubistvo koje te 1979. godine žestoko potresa jugoslovensku javnost.

Scenario za film potpisuje Nenad Pavlović, u saradnji sa Đorđem Milosavljevićem i Dimitrijem Vojnovim. Priča je nastala po motivima proze Živojina Žike Pavlovića, jednog od naših najznačajnijih književnih i filmskih autora.

Pored Bukvića, Manojlovića, Timotijevića i Šargin glumački postavku čine i Dragan Bjelogrlić, Milena Pavlović, Milena Radulović, Filip Šovagović i mnogi drugi.

„Trag divljači“ snimljen je u produkciji kuće „Režim“, uz koprodukcije Kinematografska kuća i Film District; producenti filma su Miloša Avramovića i Tatjana Žeželj Gojković, a koproducent Kosta Đorđević.

Film je dobio podršku Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije, Telekoma Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu Vojvodine, opštine Zaječar kao i Potprograma MEDIA u okviru programa Kreativna Evropa za podsticaj razvoja evropskog audiovizuelnog i multimedijalnog sektora, bioskopska distribucija je poverena Taramount filmu.

Karte za veliku beogradsku premijeru filma „Trag divljači“ su u prodaji od 19. septembra.