Ugledna francuska izdavačka kuća „Louison éditions“, objaviće u oktobru ove godine novu knjigu „Ðoković, Odbijam“ (Ðoković, Le Refuse). Nagrađivani francuski pisac Patrik Beson je napisao ovu knjigu.

Prevod ove knjige na srpski jezik o svetski slavnom teniseru Novaku Ðokoviću izaći će početkom septembra u „Čigoja štampi”, ediciji “Disident”, povodom čega će autor Beson posetiti Srbiju.

Patrik Beson je francuski savremeni pisac, književni kritičar, novinar, polemičar, član mnogih žirija za dodelu književnih nagrada.

Autor je zapaženih romana i knjiga priča. Neke od njih su „Dara“, „Lenjivica“, „Veština zavođenja“, „Vila Don Kihote“, „Stanje duha“, „Bogatašica“, „Beograd City“, „Brabanovi“, „Srđan“, „Miloš i Milena i Julije i Isak“, „Titanika“, „Puškinova smrt“, „Hristov grob“, „Izvesna Melanhonija“, „Romani iz mladosti“.

Poznat uveliko kao zaista veliki prijatelj Srbije. Dosta je angažovan u francuskoj i srpskoj javnosti, posebno u odbrani srpskog naroda u periodu od 1995. do 2000. godine. To je započeo knjigom objavljenom u Francuskoj “Krik protiv klevetnika Srbije” (1995).

Kao veliki poznavalac, osvešćeni analitičar i kritičar globalističkih kretanja u svetu, političkih, ekonomskih i socijalno-kulturnih problema, veliki je borac za očuvanje pravih tradicionalnih vrednosti.

U tom svetlu, kroz svoj lični doživljaj, piše ovo slojevito delo. U njemu u ličnosti Novaka Ðokovića, osim jedinstvenog sportiste, prepoznaje sve one moralne, duhovne i duboko humane kvalitete. Svi oni su neophodni za opstanak ljudske vrste, navode iz izdavaštva „Čigoja štampa“.