Nakon zvaničnog penzionisanja Danijela Krejga kao Džejmsa Bonda u filmu „Nije vreme za umiranje“, producenti popularne britanske franšize su nas definitivno ubedili da ne žure da izaberu novog glumca za tu ulogu.

Prema njihovim rečima potraga za novim agentom 007 nije ni počela. Ipak, oni su otkrili jedan uslov koji mora da ispuni svaki potencijalni kandidat za prestižnu ulogu.

Producent Majkl Dž. Vilson komentarisao je za sajt Deadline planove o sledećem Bondu: „U prošlosti smo uvek pokušavali da obratimo pažnju na mlađe glumce, ali kada pomislimo kako bi to zaista izgledalo na filmu, shvatimo, da to nije rešenje. Treba imati u vidu da je Bond već veteran. Imao je neko iskustvo. On je osoba koja je prošla kroz ratove, da tako kažem. Verovatno je bio specijalac ili deo neke slične jedinice“, piše The A.V. Club.

– On nije neko dete iz srednje škole koje možete da dovedete i počnete da radite s njim. Zato jedino ima smisla da Bond ima više od 30 godina – izneo je svoje mišljenje ovaj producent.

Sada kada ste ovo čuli, možete početi da spekulišete o sledećem agentu 007. Dugogodišnji favorit Idris Elba je izjavio da nije zainteresovan za ulogu. Pre nekoliko godina se pričalo da će to biti Sem Hjugan, ali u poslednje vreme se njegovo ime ne pominje. Večiti kandidati su Tom Hardi, Tom Hidlston i Henri Kavil. Budući da prva dvojica imaju više od 40 godina, a treći za godinu dana ulazi u petu deceniju, možemo da pretpostavimo da ih producenti više ne razmatraju.

U svakom slučaju, videćemo ko će glumiti narednog Bonda.