Princ Hari pre izvesnog vremena najavio je objavljivanje svojih memoara krajem 2022, iako tačan datum nije bio preciziran. Imajući u vidu činjenicu da je kraljica Elizabeta II preminula 8. septembra ove godine, mnogi su se pitali da li će vojvoda od Saseksa ostati veran svom originalnom planu. Plan je da memoari budu objavljeni do kraja godine.

Kako prenosi Page Six, objavljivanje memoara princa Harija, koje je prvobitno planirano za novembar, ipak se pomera za sledeću godinu. Kako veruju pojedini izvori, želja je autora da ublaži pojedine delove koji se odnose na kralja Čarlsa III i Kamilu. Kažu i da želi da izbaci pojedine detalje koji se tiču njegovog brata, princa Vilijama, i njegove supruge Kejt Midlton.

Sa druge strane, Tom Bauer, autor knjige „Osveta: Megan, Hari i rat između Vindzora“, smatra da to nije slučaj.

Prve fotke Dajane sa Vilijamom i Harijem u „The Crown“

– Mislim da svi znaju da ne mogu da promene knjigu – izjavio je ovim povodom za Page Six. On veruje da Hari neće ublažiti, već eventualno samo dodatno „začiniti“ knjigu, jer u suprotnom ona neće imati nikakvu prodaju.

Prema kraljevskom biografu, knjiga bi mogla da bude objavljena oko Uskrsa i „uključivaće poglavlje o kraljičinoj sahrani“. Osim toga, on navodi da će tu biti još dosta materijala o tome kako su princ Hari i njegova porodica izopšteni iz svih bitnih dešavanja. U skladu sa tim, memoari će sadržati i dosta uvreda na račun same kraljevske porodice.

– Tako da mislim da će odlaganje, u tom smislu, samo dati dodatnu dozu gorčine i osvetoljubivosti sadržaju samih memoara – rekao je Bauer.

Bauer je takođe izjavo da je britanska kraljevska porodica „izuzetno nervozna“ zbog izlaska Harijeve knjige. Kaže da veruju da će biti prava „tempirana bomba“.

Čarls III čeka razvoj planova kada će princ Hari i Megan Markl svojoj deci Arčiju i Lilibet dati titulu princa i princeze.