Ranije ove godine, Olivija Kolman i Džesi Bakli zaradile su nominacije za Oskara za svoje uloge u Netfliksovoj adaptaciji novele Elene Ferante „The Lost Daughterˮ. Svaka glumi isti lik u različitim fazama života.

Sada se talentovani duo ponovo udružuje, glumeći dve vrlo različite komšinice upletene u čudnu misteriju u komediji-drami „Wicked Little Letters“, piše Stylist.

Olivija Kolman će glumiti Edit Svon, ženu koja živi u primorskom gradu Litlhempton 1920-ih. Edit ima jako malo toga zajedničkog sa svojom vatrenom komšinicom Rouz Guding, koju glumi Bakli. Kada ljudi u gradu počnu da primaju ružna pisma puna neprimerenih reči, zajednica brzo okrivi Rouz za anonimne beleške.

Ovaj skandal u malom gradu mogao bi imati velike posledice za Rouz. Ona bi mogla da izgubi starateljstvo nad svojom malom ćerkom. Dok se pisma i dalje gomilaju, policijska službenica Gledis Mos počinje da se pribojava da je slučaj složeniji nego što se čini.

Sa grupom snalažljivih žena, Gledis mora da radi na otkrivanju istine, osvetla Rouzino ime i uhvati pravog krivca.

Film, rediteljke Tee Šerok i scenariste Džona Svita, zasnovan je na slučaju iz stvarnog života. Slučaj je šokirao stanovnike Litlhemptona i iznedrio četiri različita suđenja.

Impresivnu glumačku postavu zaokružiće: zvezda filmova „The Thick Of It“ i „After Love“ Džoana Skenlan, Timoti Spal iz serijala „Harry Potter“, Hju Skiner iz serije „Fleabag“, zvezda „Small Axe“ Malakai Kirbi, Loli Adefoupej iz komedije „Ghosts“, Džema Džouns iz „Bridget Jones’s Diary“ i Ališa Vir, zvezda nadolazeće filmske adaptacije „Matilda the Musical“.

Iako datum premijere tek treba da bude potvrđen, snimanje projekta je uveliko u toku.

U međuvremenu, Bakli predstoji premijera filma „Women Talking“, adaptacije romana Mirijam Tejz. Radi se o grupi žena koje se suočavaju s posledicama zlostavljanja u usko povezanoj verskoj zajednici. Upravo je zbog radnje film izazvao veliko interesovanje na filmskim festivalima.

Takođe, pojaviće se u filmskoj adaptaciji romana Hot Milk Debre Levi uz Fionu Šo iz serije Killing Eve i Viki Krips iz filma Phantom Thread.

Kolman će se, u međuvremenu, uskoro pojaviti u filmu Empire of Light Sema Mendeza i trebalo bi da se pojavi kao gospođica Havišam u novoj adaptaciji Great Expectations prema scenariju Stivena Najta, na ekranima kasnije ove godine.

Takođe, glumica će se pridružiti Marvel Cinematic univerzumu ulogom u nadolazećoj seriji Secret Invasion.