U Srbiji će biti jutro vedro, u dolinama i kotlinama maglovito i hladno. Tokom dana biće sunčano i veoma toplo. Posle podne očekuje se umereno naoblačenje, a na severu Srbije se krajem dana, tokom večeri i noći očekuje jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, naročito u Vojvodini.

Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje. Duvaće slab do umeren južni i jugpozapadni vetar, u košavskom području pojačan jugoistočni. Minimalna jutarnja temperatura od 10 do 18°C, na jugu Banata do 20°C, maksimalna dnevna od 29 do 33°C.

U Beogradu danas sunčano, vedro i veoma toplo. Posle podne očekuje se umereno naoblačenje. Tokom večeri i noći očekuje se jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab do umeren južni i jugpozapadni vetar, tokom dana povremeno i pojačan jugoistočni. Minimalna jutarnja temperatura 18°C, maksimalna dnevna 32°C.

U Srbiji u četvrtak sunčano i još toplije. Maksimalna temperatura od 28 do 32°C. Posle podne i pred kraj dana ponege se uz jači razvoj oblačnosti očekuje pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom na severu Srbije. U petak pre podne u severozapadnim, a sredinom dana i posle podne i u ostalim predelima naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz skretanje vetra na severozapadni.

Maksimalna temperatura od 24°C na severozapadu do 30°C na jugoistoku Srbije. Za vikend promenljivo oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura u subotu od 21°C na severu do 29°C na jugu Srbije, a u nedelju od 22 do 26°C.

U Beogradu u petak naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz skretanje vetra na severozapadni. Biće uslova i za grmljavinske oluje. Maksimalna temperatura do 27°C, posle podne u padu. Za vikend promenljivo oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura u subotu do 23°C, a u nedelju do 24°C.