Vins Giligan, tvorac serija „Breaking Bad“ i „Better Call Saul“ najavio je da će na svojoj novoj seriji ponovo udružiti snage sa Rijom Sihornom, glumicom koja je tumačila lik Kim Veksler u drugopomenutoj seriji.

Svaki put kada se najavi nova serija nekog proslavljenog autora, to privlači pažnju. Kada je u pitanju Vins Giligan, to je i više nego zasluženo. „Breaking Bad“ je jedna od najbolje ocenjenih serija svih vremena. Njen prednastavak „Better Call Saul“ je sa svakom novom sezonom dobijala sve više pozitivnih komentara, piše Hypebeast.

Ovaj autor najavio je da će njegova nova serija biti emitovana na kanalu Apple TV+. Već je potvrđeno da će imati bar dve sezone, a naziv za sada nije poznat. Poznato je prvo glumačko ime povezano sa projektom, a to je Rija Sihorn. Njeno su tumačenje Kim Veksler mnogi pohvalili kao jedan od najboljih ženskih likova na televiziji u poslednjih nekoliko godina.

Nova Giliganova serija upoređuje se sa čuvenom Zonom sumraka, sa napomenom da je radnja „smeštena u naš svet, blago izmenjen, sa natprirodnim elementima, ali sa fokusom na stvarne ljude i takozvano ljudsko stanje”.

Serija će navodno imati budžet od 13,5 do 15 miliona dolara po epizodi, a odranije je poznato da Giligan nije nameravao da dodatno proširuje univerzum iz serija Breaking Bad i Better Sall Caul. „Nakon 15 godina, mislim da je vreme da napravim pauzu od antiheroja… a ko je veći heroj od Rije Sihorn? Odavno zaslužuje sopstvenu seriju i srećan sam što ću ja sarađivati sa njom.”