U Srbiji danas vrelo. Pre podne biće sunčano. Posle podne i uveče jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, pred kraj dana promenljivog smera. Minimlana jutarnja temperatura od 15°C na jugu do 25°C na severu Srbije, maksimalna dnevna od 36 do 40°C, krajem dana u padu.

U Beogradu i u se očekuje vrelo vreme. Pre podne biće sunčano. Posle podne i uveče jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, pred kraj dana promenljivog smera. Minimlana jutarnja temperatura 25°C, maksimalna dnevna 37°C, krajem dana u padu.

Za vikend i početkom i sredinom sledeće sedmice biće umereno do pretežno oblačno, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Već u subotu svežije, a od nedelje i osetno svežije. Maksimalna temperatura u subotu od 28°C na severu i zapadu do 34°C na istoku Srbije, a od nedelje do srede od 23 do 27°C. Od četvrka sunčano i osetno toplije.

U Beogradu za vikend i početkom i sredinom sledeće sedmice biće umereno do pretežno oblačno, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Već u subotu svežije, a od nedelje i osetno svežije. Maksimalna temperatura u subotu oko 30°C, a od nedelje do srede oko 25°C. Od četvrka sunčano i osetno toplije.