U Srbiji danas jutro vedro, u dolinama i kotlinama sveže, ponegde i maglovito. Tokom dana biće sunčano i veoma toplo. Duvaće slab do umeren jugozapadni i zapadni vetar, posle podne u skretanju na severozapadni. Minimalna jutarnja temperatura od 13 do 21°C, maksimalna dnevna od 34 do 38°C.

U Beogradu će biti sunčano i veoma toplo. Duvaće slab do umeren jugozapadni i zapadni vetar, posle podne u skretanju na severozapadni. Minimalna jutarnja temperatura 21°C, maksimalna dnevna 35°C.

U Srbiji u petak vrelo. Pre podne sunčano. Posle podne i uveče naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Maksimalna temperatura od 35 do 40°C. Za vikend i početkom sledeće sedmice promenljivo oblačno i osetno svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura u subotu od 28 do 32°C, a u nedelju i početkom sledeće sedmice od 23 do 27°C.

U Beogradu u petak vrelo. Pre podne sunčano. Posle podne i uveče naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Maksimalna temperatura do 37°C. Za vikend i početkom sledeće sedmice promenljivo oblačno i osetno svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura u subotu do 30°C, a u nedelju i početkom sledeće sedmice oko 25°C.