U Srbiji u danas umereno oblačno. Pre podne i sredinom dana u južnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab do umeren, promenljivog smera. Minimalna jutarnja temperatura od 13 do 17°C, maksimalna dnevna od 27 do 30°C.

U Beogradu u danas umereno oblačno. Krajem dana i tokom noči jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab do umeren, promenljivog smera. Minimalna jutarnja temperatura 17°C, maksimalna dnevna 29°C.

U Srbiji za vikend umereno do pretežno oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Maksimalna temperatura od 23 do 29°C. Početkom sledeće sedmice očekuje se postepena stabilizacija vremena i porast temperatura, pa se od sredine sledeće sedmice očekuje sunčano i tropski toplo, uz tempertaure preko 35°C.

U Beogradu za vikend umereno do pretežno oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Maksimalna temperatura oko 25°C. Početkom sledeće sedmice očekuje se postepena stabilizacija vremena i porast temperatura, pa se od sredine sledeće sedmice očekuje sunčano i tropski toplo, uz tempertaure preko 35°C.