Bijonse i Madona su se udružile za kraljevsku saradnju, „Break My Soul (The Queens Remix).“ Najnoviji remiks za Bijonsin renesansni singl stigao je u petak, baš na vreme da započne žurka za vikend.

Prožimajući remiks interpolira Madonin „Vogue” zajedno sa Bijonse. On okreće scenario za kultni deo pesme iz 1990. godine. U „Material Girl“ Madona navodi holivudske zvezde iz zlatnog doba. Po Bejinom mišljenju, ona odaje počast i sadašnjim i prošlim uticajnim afro-amerikankama koje su promenile kulturu. Ide od Alaje, Rozete Tarp i Santigold, do Rijane, Niki Minaž i Kloe x Hejl.

„Bessie Smith, Nina Simone (Vogue)/Betty Davis, Solange Knowles“, peva Bijonce na remiksu sa daškom haus muzike, protkanom Madoninim stihovima iz pesme „Vogue“.

„Badu, Lizyo, Kelly Rowl (You know you can do it)/Lauryn Hill, Roberta Flack/Toni, Janet, Tierra Whack (Let your body move to the music)/Missy, Daiana, Grace Jones/Aretha, Anita, Grace Jones (Hey, hey, hey)/Helen Folasade Adu, Jilly from Philly, I love you, boo (Come on, vogue).“

Novi pravac za „Break My Soul“ stiže nekoliko dana nakon što je izbacila kolekciju od četiri remiksa pesme. Uradila ih je sa Vilajemom, Hani Dižon, Terijem Hanterom i Nitom Avians.

Iako je „Renaissance“ dobio pohvalne kritike, doživeo je neravnomerno predstavljanje, što nije tipično za izdanja megazvezde.

U „Heated“, pevačica više puta koristi reč koja se smatra pogrdnom referencom na medicinski termin spastična diplegija, oblik cerebralne paralize. Bijonse je takođe odbacila interpolaciju „Milkshake” iz „Energy”. Kelis ju je kritikovala zbog korišćenja hita iz 2003. godine, nazvavši ga činom „krađe”. Uklanjanje teksta, takođe postavlja pitana o sve većoj prilagodljivosti muzike kao digitalnog proizvoda.