Predstojeći vikend u Barutani obeležiće legende tehno žanra. Tu su heroina berlinske tehno scene Ellen Allien i Drumcode izvođači Bart Skils i Raxon.

Tehno vizionarka i jedna od najpoznatijih umetnica svoje generacije, vokalista, producent, DJ i vlasnica izdavačke kuće je Ellen Allien. Ona nastupa u Barutani u ovog petka. Očekuje se i sjajna lokalna podrška u sastavu Mihajlo i Aleksandar Ivković b2b Mita Concrete, koji spremaju specijalan vinyl set.

Početkom 90-ih godina u rodnom gradu Ellen Allien pridružuje se stvaranju techno scene Berlina, kao rezident u kultnim klubovima. Neko vreme je na radiju Kiss FM vodila emisiju Braincandy, a takođe i istoimenu izdavačku kuću. Već je 1999. godine osnovala čuveni imprint BPitch Control, koja je jedna od najvažnijih etiketa u istoriji tehna. Proslavila je brojna imena kao što su Paul Kalkbrenner, Modeselektor, Apparat i Ben Klock.

Predstavnici Beyerove Drumcode izdavačke kuće, popularni holandski producent i DJ Bart Skils i egipatski DJ Raxon vraćaju se u Beograd u subotu. Tada će se naći na bini Barutane zajedno sa Ilijom Đokovićem, lokalnim talentom sa internacionalnom karijerom.

Techno legenda Bart Skils je u svetu muzike više od dve decenije. Njegov zvuk definiše konstantna evolucija, ali istovremeno i elementi od kojih je počinjao. Njegov masovni hit „Your Mind“ sa Adamom Beyerom jedno je od najvećih tehno izdanja prošle decenije. Remiksi velikih klasika poput „Push – Universal Nation“ i „Moby – Go“ doveli su ove numere u punu pažnju savremene tehno scene. Raxon ima široku ličnost i kulturno nasleđe iza sebe, koje primenjuje i u svojoj muzici. Strast prema muzici 2014. godine odvela ga je u Barselonu, gde je počeo da objavljuje izdanja za neke od najrespektabilnijih lejblova kao što su Ellum, Diynamic, Kompakt, Cocoon, dok je 2019. godine postao član i Drumcode izdavačke kuće.

Do kraja avgusta u Barutani će nastupiti planetarno popularni dvojac, vodeći svetski live act izvođači i jedni od predvodnika melodic tehno žanra Agents Of Time i predstavnici psy trance scene Bizzare Contact, Volcano i Stryker.

Septembar je rezervisan za gostovanje enigmatičnog Freda P-ja, poznatog po svojim katarzičnim i spiritualnim setovima, nastupe legendi drum’n’bass žanra DJ Marky-ja, MC GQ-ja i DJ Patifa, dok na zatvaranje devete sezone stiže progressive legenda i tvorac All Day I Dream koncepta Lee Burridge.

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Vision- i Gigs Tixa.