Avgust u Barutani obeležiće TOZLA Showcase koji će ugostiti Marca Faraona i duo Neverdogs. Tu je i set heroine berlinske techno scene Ellen Allien. Očekuje se i povratak techno legendi Barta Skilsa i Raxona i nastup vodećih svetskih „live act“ izvođača Agents Of Time.

Ovog petka na programu Barutane je TOZLA Showcase, u okviru kojeg će nastupiti gosti iz Italije. To su producent i DJ Marco Faraone i popularni dvojac Neverdogs, koji u Beograd donose zvuk Ibice. Domaćini događaja su Mene, Aca, Un Padre i Dimitri J.

neverdog-u-barutani-2022
Foto: Promo

 

Tech house zvezda Marco Faraone uspešan je producent i DJ. Njegova energija tokom nastupa privukla je pažnju svetske publike i donela mu veliko priznanje na globalnoj DJ sceni. Prvo izdanje „Arabia“ objavio je za Tenex Recordings. Proboj na svetsku scenu imao je 2010. godine uz EP „Strange Naighbors“ za Moon Harbor. Usledila su brojna house i techno izdanja za najprestižnije lejblove.

Neverdogs već dve decenije dominiraju na globalnoj andergraund muzičkoj sceni. Poznati su po svojim dugim setovima kojima dominiraju house i techno. Svetsku popularnost zadobili su kroz slavnu rezidenciju u klubu Amnesia Ibiza sa renomiranim brendom Ibica Music On.

Techno vizionarka i jedna od najpoznatijih umetnica svoje generacije, vokalista, producent, DJ i vlasnica izdavačke kuće je Ellen Allien. Ona nastupa u Barutani u petak, 19. avgusta.
Ellen-Allien-u-barutani-2022
Foto: Promo

 

Početkom 90-ih godina u rodnom gradu pridružuje se stvaranju techno scene Berlina, kao rezident u kultnim klubovima Tresor, Bunker i E-Werk. Već 1999. godine je osnovala čuveni imprint „BPitch Control“. Ovo je jedna od najvažnijih etiketa u istoriji techna i proslavila je brojna imena kao što su Paul Kalkbrenner, Modeselektor, Apparat i Ben Klock.

Jedan od najtraženijih holandskih producenata i DJ-eva, techno legenda Bart Skils i egipatski DJ Raxon vraćaju se u Beograd. Stižu u subotu, 20. avgusta, kada će se naći na bini Barutane zajedno sa svojim kolegom iz Drumcode familije, Ilijom Đokovićem. On je lokalni talenat sa internacionalnom karijerom.

Bart Skils je u svetu techna više od dve decenije. Njegov zvuk definiše konstantna evolucija, ali istovremeno i elementi od kojih je počinjao. Njegov masovni hit „Your Mind“ sa Adamom Beyerom jedno je od najvećih techno izdanja prošle decenije. Remiksi velikih klasika poput „Push – Universal Nation“ i „Moby – Go“ doveli su ove numere u punu pažnju savremene techno scene.

Bart-Skils-u-barutani-2022
Foto: Promo

 

Raxon ima široku ličnost i kulturno nasleđe iza sebe, koje primenjuje i u svojoj muzici. Njegova strast prema muzici 2014. godine odvela ga je u Barselonu, gde je počeo da izdaje muziku za neke od najrespektabilnijih lejblova.

Popularni dvojac i vodeći svetski live act izvođači, Agents Of Time nastupiće prvi put u Barutani u petak 26. avgusta. Agents Of Time su majstori studijskog zvuka i jedni od predvodnika melodic techno žanra. Muziku su izdavali za brojne vodeće izdavačke kuće. Njihov jedinstveni live act obuhvata melodic techno, dark house i acid.

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Vision- i Gigs Tixa.