Heroina berlinske tehno scene, vokalista, producent, di-džej i vlasnica izdavačke kuće, Ellen Allien nastupiće u Barutani.

Ellen Allien još od detinjstva gaji ljubav prema muzici. Pre nego što je počela da sakuplja ploče, svirala je orgulje i saksofon. Sa nepunih 20 godina odlazi u London, gde otkriva elektronski zvuk.

Početkom 90-ih godina, vraća se u rodni grad i pridružuje se stvaranju tehno scene Berlina. Bila je rezident u kultnim klubovima Tresor, Bunker i E-Werk. Neko vreme je na radiju Kiss FM vodila emisiju „Braincandy“.

Vodila je i istoimenu izdavačku kuću, da bi 99-te godine osnovala čuveni imprint BPitch Control. U pitanju je jedna od najvažnijih etiketa u istoriji tehna i proslavila je brojna imena kao što su Paul Kalkbrenner, Modeselektor, Apparat i Ben Klock.

Kao osoba koja trendove ne prepoznaje već ih kreira, Ellen Alien je tokom poslednje dve i po decenije pomogla u oblikovanju globalne scene kakvu poznajemo. Ova inovativna veteranka i dan danas probija granice žanra oštrim i zavodljivim pristupom zvuku. Njena muzika bi se mogla okarakterisati kao kombinacija moćnog, mehaničkog i plesnog tehno zvuka, začinjenog s electro i IDM elementima.

Rezident je u klubovima Nitsa u Barseloni i DC10 na Ibici. Čest je i gost za di-džej pultom kluba Mondo u Madridu. Poznata je po svojim „We Are Not Alone“ žurkama koje organizuje u rodnom Berlinu, kao i u gradovima širom sveta. Početkom ove godine je Ellen Allien pokrenula još jedan lejbl pod nazivom „UFO Inc“.

Žurka Ellen Allien je zakazana za petak, 19. avgust.

Ograničen kontigent karata se može kupiti po ceni od 1.190 za regular i 1.690 dinara za VIP. Karte su dostupne je na platformi Cooltix.