Dva apsolutna vladara svetske haus i tehno scene, Solomun i Sven Väth, krunisaće poslednji vikend ovog leta.

Septembarsko Apgrade izdanje godinama unazad predstavlja vrhunac letnje sezone velikih muzičkih događaja u regionu. Posle dve godine pauze usled pandemije, u duhu vlastitog imena, Apgrade drži lestvicu visoko. Zato za povratak na plesni podijum dovodi žive ikone i vođe globalnog pokreta elektronske muzike – Solomuna i Svena Vätha.

Apgrade je zakazan za 16. i 17. septembar, u prostoru ograničenog kapaciteta u Luci Beograd.

Sven Väth, miljenik domaće publike i redovan Apgrade gost. Pionir je tehna sa karijerom dugom tri i po decenije. On 16. septembra u Luku Beograd donosi zvuk sa novog albuma, uz njegove klasike i jedinstveno DJ umeće. Za ovo leto najavio je neverovatan kalendar nastupa sa pedesetak destinacija uključujući i srpsku prestonicu i ovaj ekskluzivni datum na našim prostorima ove sezone.

Solomun, prestižno i dobro poznato ime u svetu elektronske muzike, dolazi nam 17. septembra. Stiže pet godina nakon njegovog poslednjeg, maratonskog DJ seta na Apgrade vikendu u rovu kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu.

apgrade-solomun-zurka-2022
Foto: Benny Gashi

Sa papa Svenom u Luku Beograd stiže i jedan od njegovih najbližih saradnika, tajno oružje Cocoon etikete i vrhunski DJ Maurizio Schmitz. Naš istaknuti DJ i producent Marko Nastić, čiju dugu karijeru prati i međunarodni uspeh, 16. septembra pridružuje se Apgrade lajnapu.

Zbog konstantih nastupa širom sveta, ovo će biti jedna od retkih prilika da publika u Beogradu 17. septembra čuje i jedinstvenu selekciju Tijane T, kojom dominira acid zvuk uz house, breakbeat i electro. Za Felvera, koji je tokom duge karijere oblikovao hrvatsku i regionalnu scenu kao izvođač, ovo će biti debi nastup na Apgrade događajima.

Karijera Mladena Solomuna, muzičara, autora i DJ-a, u neprekidnom je zenitu od početka prošle dekade. Rođen u Travniku, muzičko umeće i veštine izgradio je u Hamburgu. Zato je njegovo ime bilo redovno na lajnapovima vodećih festivala i klubova. Njegovo veče Solomun+1 u klubu Pacha na Ibici je sa 22 izdanja u sezoni i dalje bez konkurencije. Esencija je prave klupske zabave i selektorskog talenta po izboru publike. Ogromnu globalnu popularnost potvrđuju i četiri DJ Awards titule za najboljeg producenta i DJ-a. Na tragu albuma „Nobody is not loved“, Solomunova muzička selekcija sve više gravitira spektru u kojem dominira tradicionalni house zvuk.

apgrade-solomun-zurka-2022
Foto: Benny Gashi

Sven Väth ovog leta u punom zaletu intenzivno promoviše novi autorski album „Catharsis“. Radi se o svojevrsnoj muzičkoj autobiografiji koja sublimira njegovu impresivnu karijeru, 20 godina egzemplarnog i neponovljivog Cocoon klabinga na Ibici, nepreglednu kolekciju vinila i izdanja za etikete EyeQ, Harthouse i Cocoon čiji je bio osnivač. Ova izdanja oblikovala su istoriju tehno muzike i kulture kakvu poznajemo i volimo danas.

Ulaznice su u prodaji, onlajn putem servisa Cooltix, kao i na blagajnama Gigstix.com i Tickets.rs. Cene dvodnevnih kompleta i ulaznica u promotivnom periodu: dvodnevni komplet regular (16. i 17.9.) – 2.490 dinara i dvodnevni komplet VIP (16. i 17.9.) – 3.990.

apgrade-solomun-zurka-2022
Foto: Benny Gashi

Za dosadašnje kupce pojedinačnih ulaznica za 17. septembar, omogućena je zamena za dvodnevni Apgrade 2022 komplet. Doplata je u vrednosti od 700 dinara za regular ili 1.300 za VIP paket. Ova opcija važi do 1. avgusta.

Ostale: pojedinačna ulaznica za 16.9. – regular – 1.590, pojedinačna ulaznica za 16.9. – VIP – 2.390, pojedinačna ulaznica za 17.9. – regular – 1.790 i pojedinačna ulaznica za 17.9. – VIP – 2.690 dinara.