Rodonačelnici brazilskog drum’n’bass zvuka, DJ Marky i DJ Patife stižu u Barutanu u petak, 9. septembra. MC podršku pružiće im GQ, a na sceni će im se pridružiti i Necone, Bitz, Side 1, uz MC Edge-a.

DJ Marky je otkriven krajem devedesetih godina prošlog veka, u Sao Paolu. On je nastupio u tada najprestižnijim londonskim klubovima, „Movement“ i „The End“. Tada se ovaj Brazilac upoznao sa Goldijem i Patifom i to je bio početak njegove dugogodišnje internacionalne karijere. Prvi je brazilski producent koji je dospeo na vrh cenjene UK liste hitova. Prvi je i DJ iz Brazila koji je imao rezidenturu u čuvenom londonskom klubu „Fabric“.

Njegov čuveni „Essential Mix“ za BBC Radio 1 slušalo je na milione fanova. Napravio je i muziku za igricu „Fifa Street 2“. Dobio je priznanje najboljeg DJ-a, na Award RMC 2012. godine i objavio više od 100 izdanja. Uspešno vodi globalno poznatu izdavačku kuću „Innerground Records“ u Londonu. Radio je remikse za Deadmau5a, Madonnu, Fatboy Slima, Everything But The Girl i mnoge druge.

Osnivač je DJ Marky & Friends Festivala u Sao Paolu. Već godinama ima svoj stejdž na jednom od najvećih brazilskih festivala Skol Beats.

DJ Patife je jedan od najreprezentativnijih i najistaknutijih predstavnika brazilske drum’n’bass scene. Tokom devedesetih bavio se DJ-ingom i bio član lokalne hip hop grupe. Kasnije je otkrio jungle i drum’n’bass zvuk zajedno sa Marky-jem. Patife je poznat po miksu bossa nove, jungle-a, sambe, funka, soula i jazza. Doprineo lansiranju novog stila po imenu sambass svojim savršenim kompozicijama i remiksima. Svakako se  ističu „Sambasim“, „Carnaval“ ili „Só Tinha Que Ser Com Você“, savremeni klasici koji su redefinisali moderan klupski zvuk.

Izdanje „Sambassim“ našlo se u setovima svih imena sa elektronske scene, između ostalih i Gilles Peterson, Laurent Garnier, Dave Angel nisu ostali imuni na njega. Patife je osvojio nagradu za najbolji dance muzički video na MTV Video Music Awards u Brazilu. Muziku je puštao širom sveta.

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa. Cena karata iznosi od 990 za regularne i 1.490 za VIP.