Rijana je dugo čekala da se vrati muzici i to čak šest godina. Ona je snimila pesmu „Lift Me Up“ za nastavak Marvelovog filma „Crni Panter: Vakanda Zauvek“.

Dolazak pesme je najavljen ranije ove nedelje, čemu je prethodila serija zagonetnih bilborda širom Njujorka. Tome je prethodila i objava na društvenim mrežama, koja je uključivala predstojeći naslov filma. Na ekranu se pojavilo, pre nego što je istaknuto, prvo „R“ u „Zauvek“.

„Lift Me Up“ je napisan kao omaž pokojnoj zvezdi Pantera Čedviku Bosemanu. Glumac je preminuo od raka debelog creva 2020. u 43. godini. Tems, oskarovac Ludvig Goransson, Rijana i reditelj „Crnog pantera“ Rajan Kugler svi su autori za pesmu.

Pevačica „Love on the Brain” nije objavila album otkako je „Anti“ izašao pre šest godina. Proveo je dve nedelje na prvom mestu Bilbordove 200 liste. Takođe, pesme sa tog albuma su se našle na Billboard Hot 100 top 10 hitova. To uključuje „Work“ broj 1, sa Drejkom. U julu 2017. godine, na 2. mesto liste stigla je sa Brajsonom Tilerom u pesmi DJ Khaleda „Wild Thoughts“.

Iako tek treba da otkrije bilo kakve planove za deveti studijski album, Rijanina pauza od nastupa uživo trebalo bi da se završi 12. februara 2023. godine. Tada će ona biti domaćin poluvremena na Super Bowl utakmici.