React Festival je dvodnevni događaj koji će se održati u Hangaru u Luci Beograd 2. i 3. decembra.

Najavljena je lista izvođača na React festivalu na kojoj se nalaze neka od najtraženijih imena tehno žanra. To su: I Hate Models, Dax J, Tommi Four Seven, Anetha, plus lokalni heroji Lag i RAR. Za ovu priliku imaćemo privilegiju da čujemo dva specijalna proširena seta I Hate Models i Dak J. Takođe, uživaćemo u vizuelnoj umetnosti FEMUR – francuskog video umetnika.

Na svom dosadašnjem putovanju, IHM je objavio muziku za izdavače u rasponu od Arts, VOITAKS i Khemia do Rave Or Die i Perc Trax, koji je objavio album „L’ Age Des Metamorphoses“. Na svakom koraku, njegovo zanemarivanje očekivanja i konvencija rezultiralo je dinamičnom, ambicioznom muzikom. Objedinjuje više žanrova, poput tehna, industrijala i trensa, a njegova muzika nikada nije bila vezana za jedan izvor.

Malo je umetnika koji sami sebi stvaraju nasleđe kao što je Dax J. Nedavna priznanja za njegovu nepokolebljivu odanost svom zvuku uključila su mesta u anketama 100 najboljih DJ-eva. To su objavili Resident Advisor, DJ Mag i Groove Breaktrough DJ i najbolji britanski DJ sa Mixmaga i DJ Awards. On je poznat po puštanju dugih završnih setova na monumentalnim zabavama. To uključuje i 10-časovne maratonske setove u svetskim tehno klubovima poput Berghain-a i Bassiani-a.

Tommy Four Seven je rođen u Londonu. On je više od 17 godina u zvučnoj potrazi za naprednom elektronskom muzikom. Kao di-džej, Tomi je negovao stil koji prolazi kroz bogatu paletu žanrova. Besprekorno lutai između moćnog tehna i njegove prepoznatljive izlomljene forme. Njegova reputacija za pažljivo izrađene setove donela mu je redovne međunarodne turneje. Pozvan je da snima i izvodi mikseve za mnoge ugledne platforme, uključujući Resident Advisor i Boiler Room.

Anetha jer rezident Blocaus manifestacije u Parizu, kao i veliki kolekcionar vinila. Ona je mlada umetnica koja je brzo postala istaknuta ličnost na pariškoj andergraund sceni. Di-džej i producent sa sedištem u Parizu stekla je poprilično ime u poslednjih godinu dana na frontu DJ-inga. Oscilirajući između kiselih linija, melanholičnih melodija, hipnotičkih obrazaca i jakih ritmova, ona takođe voli da pušta pesme stare škole iz 90-ih koje nude duboko i pulsirajuće putovanje. Anetha definitivno zna kako da preuzme kontrolu nad plesnim podijumom.

Lag je poznati tehno ambasador Srbije, a RAR suosnivač i rezident Music Reactions-a koji će predstavljati domaće tehno snage.

Ulaznice za React festival po promotivnoj ceni biće dostupne od ponedeljka 10. oktobra po ceni od 1.790 dinara. Mogu se kupiti na sajtu Music Reactions. Ova ponuda će važiti 24 sata ili dok se ulaznice ne rasprodaju.