Ko bi rekao da ćemo za 2023. godinu najavljivati peti deo sage o Indijani Džonsu? Njega će ponovo glumiti Harison Ford, a muziku će ponovo raditi Džon Vilijams?

Do sada verovatno već svi znaju da je to slučaj. Sada imamo priliku i da čujemo prvu numeru sa saundtreka, piše Polygon.

Legenda Džon Vilijams obradovao nas je prvom pesmom iz novog filma o Indijani Džonsu. Film na veliko platno dolazi naredne godine. Devedesetogodišnji kompozitor, koji se ovim poslom bavi od 1950-ih godina, rekao je da će ovaj saundtrek biti njegov poslednji. Tako je najavio svoju penziju.

On je tokom fenomenalnog nastupa u Los Anđelesu sa filmharmonijom prvi put izveo numeru koja se zove Helenina tema, a na osnovu onog što smo čuli, ponovo nas očekuje remek-delo. Ova numera napisana je za lik Helene, koju tumači Fibi Voler-Bridž, a nezvaničan video sa ovog nastupa podelio je Džejms Mangold, koji režira novo ostvarenje.

Ovog puta, Stiven Spilberg je u ulozi producenta, a pored Forda i Voler-Bridž, glumačku postavu čine i Mads Mikelsen, Antonio Banderas, Tobi Džons i Šonet Rene Vilson. Iako nisu svi oduševljevni što se ovaj film uopšte snima, činjenica da Vilijams radi saundtrek mnoge je umirila. Konačan rezultat moći ćemo da vidimo na velikom platnu od 30. juna 2023. godine.