Sa svakim novim singlom, Hardvel uzrokuje buru oko albuma „Rebels Never Die“. Nakon izdanja „Laser“, sada je predstavio 11 singlova sa dugo očekivanog povratničkog albuma.

Gromoglasni sabovi se kotrljaju kroz nove numere. Inspiraciju za novo izdanje pronašao je u prošlosti, a zvuk koji je izabrao mnogi već znaju.

Poreklo uzorka smo pronašli, koji interpolira emisiju legendarnog voditelja Voltera Kronkajta iz 1967. godine. Pripovedajući epizodu dokumentarnog serijala CBS-a „21. vek“, Kronkajt je istraživao mogućnosti lasera ​​osam godina nakon što je prva prijava za patent podneta 1959. godine.

– Jednog dana, lasersko svetlo će možda imati onoliko upotreba koliko i električna energija danas – razmišljao je tada Kronkajt.

Nije ni znao kolikoo će laseri biti u upotrebi, naročito na žurkama i najvećim festivalima. Martin Gariks je puštao ploču u svojim DJ setovima tokom prva dva vikenda Tomorrowland-a 2022. godine. Erik Pridz i njegov tim su još jednom dokazali svoju snagu kao jedan od vodećih arhitekata žive produkcije u industriji elektronske muzike.

Hardvel je debitovao sa singlom „Laser“ u svom setu na Ultra festivalu 2022. Taj performans je posle četiri godine pauze ponovo uveo holandsku EDM ikonu u krug muzičkih festivala.

Kako je počeo da pušta „Rebels Never Die“, popularnost pesme je brzo postala popularna zahvaljujući njenom nostalgičnom osećaju.

Hardvel još nije objavio datum izlaska „Rebels Never Die“, ali je potvrdio da će album sadržati 14 pesama.