Magazin Time Out je radio istraživanje gde su pitali više od 20.000 ljudi širom sveta da ocene koliko je njihov grad dobar za žurke. Došli su do zanimljivog rezultata gde je najbolji noćni život.

Klupske scene u gradovima poput Tokija i Berlina su legendarne. Mnogo putnika ide na hodočašće na ova mesta na zabavu. Ali šta meštani misle o sceni noćnog života svog grada?

Odgovor na ovo pitanju su saznali 20.000 stanovnika gradova širom sveta o mestima u kojima živ. Zatim su kombinovali te rezultate sa uvidom osoblja i stručnjaka Time Out-a. To je stvorilo konačnu godišnju rang listu gradova širom sveta – uključujući najbolja mesta za zabavu.

Lista novih pesama koje osvajaju svet!

Pobednik? To je Medeljin u Kolumbiji, gde 90 odsto ispitanika kaže da njihov grad ima neverovatan noćni život.

Južnoamerički grad ima sve. Tu se misli i na glasne barove, energične klubove i tajna mesta za salsu. Takođe je prilično jeftino, što znači da možete imati stvarno, zaista zabavnu noć bez razbacivanja novca.

Ako ste u poseti, naći ćete sve, od elektronske do tradicionalne muzike. Za putnike koji traže elegantno mesto za zabavu, Salon Amador ima odličnu muziku i zabavne enterijere. Ili za neko ozbiljno autentično mesto, Son Havana ima žive bendove i užurbani plesni podijum.

Što se tiče drugih mesta širom sveta, Mumbai i Majami takođe postižu veoma dobre rezultate. Vredi imati na umu sledeći put kada budete poželeli noćni izlazak koji je toliko veliki da vredi skočiti u avion.