Ukoliko tražite motivaciju koja će vam pomoći da pregurate radnu nedelju, tu je lista 10 novih pesama. Osećamo vas, uz neke sjajne nove pop melodije.

Ovih 10 pesama izvođača, uključujući Baby Queen, Daniel Seavey, Honey Dijon sa Channel Tres i Sadie Walker, daće vam energiju za ovu nedelju. Stavite bilo koji od ovih dragulja u svoje lične liste pesama i uživajte.

Baby Queen – „Lazy“

Britanska zvezda u usponu, Baby Queen, usmerava svoju pop drskost ka opuštenoj himni. Ovu pesmu obeležava prijatna gitara, strunjanje i ritam pljeskanja. Singlovi Baby Queen najjasnije napreduju kada su jedinstvene neobične karakteristike Bele Letam u vidokrugu. „Lazy“ nam daje veličanstveno neuglađenu ličnost.

VeeAlwaysHere feat. Ian360 – „Ego“

VeeAlwaysHere-ova priča je impresivna. Poreklom je Rus iz Sibira. Samouki je producent koji je engleski naučio delom zahvaljujući američkoj pop muzici. Ima tu sposobnost da kreira žanrovski pastiš poput albuma „Ego“. „Ego“ galopira, podižući pop-pank, alt-rok, hip-hop i „bubblegum“ uticaje u elegantna dva minuta o romantičnoj frustraciji.

Men I Trust – „Billie Toppy“

Najnovije iz Montrealske grupe Men I Trust zvuči nešto poput Cocteau Twins. Deluje da pokušavaju da ponovo stvore „Stoned and Starving“ iz Parkuet Courtsa. Drugim rečima, post-pank blaženstvo, ali u hrskavoj ljusci. Bubnjevi i bas linija guraju „Billie Toppy“ nizbrdo, ali glas Emanuele Proulk podiže ovu aferu u nešto misteriozno i prekrasno. Rezultat je studijski majstorski singl koji traži da bude izveden uživo.

Madison McFerrin – „Stay Away (From Me)“

Nova pesma pevačice i tekstopisca Medison Mekferin sadrži direktne izjave. To su „Ne znam / kako da idem / Neograničeno / konfliktna sam“, peva ona. Taj skok sa stranice sa tekstom dok Mekferin okreće svoj glas oko svakog sloga, penjući se u njen gornji registar dok samoproizvedena ritmička pop numera pronalazi senzualni groove. „Stay Away (From Me)“ zvuči jednostavno, ali ispod površine ovde ima mnogo toga.

First Aid Kit – „Turning Onto You“

Kao i sve sjajne pesme First Aid Kit-a, „Turning Onto You“ počinje zadivljujućim harmonijama dua. One se ovde samo kratko zagrevanje pre produkcije i njihovi glasovi postaju još snažniji. Sa stihovima kao što su „Osluškujem kako mi se razum ne ugađa“ i „Valjda sam se zaljubio u san“… Ovaj najnoviji singl sa predstojećeg albuma „Palomino“ dokazuje da su uspešni kao i uvek u otklanjanju emocionalne rane kroz muziku.

Reneé Rapp – „Don’t Tell My Mom“

Od svim pesama koje obuhvataju uspone i padove odnosa majke i ćerke, Renee Rapp „Don’t Tell My Mom” izdvaja se po načinu na koji ona peva najdelikatniji ples od svih. Tačku kada ćerka počinje da štiti svoju mamu. Dok Rep beleži, preko umirenog, ali spuštenog ritma, različite slabe tačke koje želi da sakrije od svoje mame, ona ponavlja osećaj da je „bar u njenom umu njena ćerka dobro“.

Daniel Seavey – „Can We Pretend That We’re Good?“

Tanka i električna „Can We Pretend That We’re Good?“ uvodi novu eru za suosnivača „Zašto ne bismo“ Danijela Seavey: njegovo solo poglavlje. Spajajući korene roka, popa i alternative sa primamljivo oštrom i eksperimentalnom produkcijom, Seavey je koautor i producent pesme rekavši u izjavi: „Zabavno je uroniti u to ko sam… Stalno pokušavam da uzmem različite zvukove i sastavim nešto nikad ranije niste čuli. Oduvek sam želeo ovo da uradim i uzbuđen sam što ću sada moći.

Honey Dijon & Channel Tres ft. Sadie Walker – „Show Me Some Love“

Privlačan, opušten tok Channel Tres je savršena dopuna vrtložnoj mešavini Honey Dijon hausa iz 90-ih i Detroit tehna na pesmi „Show Me Some Love“. Može se pohvaliti i prekrasnim gostujućim vokalom Sadie Walker. Ostavlja nas gladnima da doživimo punu muziku „Black Girl Magic“ kada album di-džeja bude izašao 18. novembra.

Softee – „Molly“

Fanki indi-pop vibe-fest, „Molly“ pronalazi Softee (Nina Grolman) kako razmišlja da li se zaljubljuje ili samo zuji na vrhu prožete ritam sekcije koja je isprekidana dubokim trubama. Tekstovi bi mogli da nagoveštavaju konfuziju, ali postoji slatka iskrenost u njenoj isporuci. Jasno stavlja do znanja: ljubav je droga na koju se ona spotakne, piše Billboard.

Little Fuss – „Guardian Angel“

Pesma „Guardian Angel“ potiče sa debitantskog albuma Little Fuss-a „Girls at Partis“. Slika ženu koja plače ispred ogledala u kupatilu na večeri, moleći se „bogu u kojeg ne verujem“. U isto vreme pokušava da pronađe neku gracioznost tokom emocionalne niske tačke, koju art-pop duo oživljava bolnom jasnoćom i lepotom.