Lorde je pustila hint za novu muziku tokom svog glavnog nastupa na festivalu Primavera Sound u Los Anđelesu.

Ova 25-godišnja alt-pop pionirka je bila na turneji po Severnoj Americi u znak podrške svom poslednjem albumu „Solar Pover“ iz 2021. Oduševila je fanove na festivalu nakon što je otkrila da bi njeno novi album uskoro mogao da stigne.

– Ko zna šta će biti sledeće? Pa znam. I znaćete uskoro – novozelandska pevačica je nehajno izjavila dok je pretrčavala teme prethodna tri albuma.

– Kada sam bila tinejdžerka, bilo je to da nisam tinejdžerka. Kada sam imala 20 godina bila je reč o dečaku, (a) sada je reč o klimi – ispričala je ona.

Lordin debitantski album, „Pure Heroine“, stigao je 2013. godine i zauzeo 3. mesto na Bilbord 200 listi albuma. Set je uključivao hit pesmu „Royals“, koja je iste godine provela devet nedelja na vrhu Bilbord Hot 100. „Team“, koji je takođe bio predstavljen na setu, stigao je do prvih 10 na listi.

Sledeći album kantautorke iz 2017, „Melodrama“, debitovao je na prvom mestu Bilbord 200. Prošlogodišnji „Solar Pover“ je počeo na 5. mestu top liste.

Lorde se takođe dotakla teme klimatskih promena Solar Power tokom svoje svirke na Primavera Soundu.

– Svi ste osetili taj toplotni talas prošle nedelje – rekla je ona, pozivajući se na epske temperature u Kaliforniji sredinom septembra, koje su premašile 100 stepeni u mnogim oblastima.

– Ne zaboravite da je ovo hitan slučaj. Nemojte se aklimatizovati na vreme od 112 stepeni. Ovo je užasno. To je odlučujuća kriza naših života i ja sam tako užasnuta da se plašim budućnosti. Sve što možemo da uradimo je da budemo zaista prisutni. Da pokušamo da glasamo imajući na umu klimu i izađemo napolje – to je najbolja stvar – ispričala je pevačica.

Pogledajte video snimak na kojem Lorde nagoveštava novu muziku tokom Primavera Sound-a na Tviteru.