Reper i modni mogul Kanje Vest, koji sada nosi ime Ye, otkrio je svoju omiljenu numeru sa albuma Bijonse.

– Omiljena pesma na albumu Bijonse – napisao je Ye na Instagramu pored pesme sa albuma „Renaissance“, „Church Girl“.

Pesma je dostigla svoj vrhunac na 22. mestu Billboard Hot 100 sredinom avgusta.

Yeov post slučajno stiže istog dana kada je Bijonse proslavila svoj 41. rođendan. Reper je ranije sarađivao sa pevačicom numeri „Lift Off“ sa njegovog albuma „Watch the Throne“ iz 2011. sa Džej Zijem.

Bijonsin studijski rad koji je prožet hausom, uspeo se na 1. mesto na Bilbord 200. Istovremeno je pomogao da se vodeći singl „Break My Soul“ dve nedelje zaredom pomeri na vrh Bilbord Hot 100. Time je ikona dobila svoj prvi solo singl za 14 godina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ye (@kanyewest)

Ye se nije tu zaustavio. Takođe je pohvalio najnoviji muzički projekat DJ Khaleda, „God Did“. Posebno je odao priznanje naslovnoj numeri na kojoj su Rick Ross, Lil Wayne, Jay-Z, John Legend i Friday.

– Pesma godine pored Wait For You – napisao je Ye.

Ye je Wizkidovu pesmu „Essense“, sa Džastinom Biberom i Temsom, nazvalo „najboljom pesmom u istoriji muzike do sada“. Pesma je dostigla vrhunac na 9. mestu Hot 100 u julu 2021. godine.

U drugom postu, Ye je takođe nagovestio mogućnost snimanja muzičkog spota za novu pesmu „The Game“, „Fortunate“.  U njoj se Vest pojavljuje zajedno sa Dreezijem i Chillerom. Pesma se pojavljuje na poslednjem albumu The Game, „DRILLMATIC Heart vs. Mind“.