Kamila Kabelo i Hans Zimer najavili su „Take Me Back Home“. U pitanju je nova zajednička pesma koja će biti soundtrek.

BBC radi na novoj seriji „Frozen Planet II“ koju je ispričao Ser David Atenborou. Opisali su „Frozen Planet II“ kao „očaravajuće putovanje od šest epizoda kroz magične ledene zemlje, uključujući severni i južni pol“.

Novi produženi trejler za seriju premijerno je prikazan u petak, 26. avgusta. „Take Me Back Home“ će biti premijerno emitovana na BBC Radiju 1 „uz malu pomoć Kabelo i Zimera“.

Pesma takođe sadrži doprinose dvojice Zimerovih dugogodišnjih saradnika, aranžera Anžea Rozmana i producenta Rasela Emanuela.

– Mogućnost da spojim svoju strast prema planeti na kojoj živimo i moju muziku je ostvarenje sna. Nema veze sa radom uzlegendarnog Hansa Zimera. „Frozen Planet II“ je zapanjujuća i Ser Davidova naracija je veoma moćna dok pokušavamo da zaštitimo ove neverovatne ekosisteme od globalnog zagrevanja. Zahvalna sam što mogu da pozajmim svoj glas u tako inspirativnoj seriji – rekla je Kabelo u izjavi.

– Bilo je izuzetno uzbudljivo komponovati i snimiti „Take Me Back Home“ sa Kamilom i otkriti da su njeni muzički talenti moćni kao i njen glas. Tim „Bleeding Fingers“ i ja osećamo se neverovatno privilegovanim što smo dobili priliku da postignemo tako pionirsko i važno obeležje prirodne – dodao je Hans Zimer.