Čuvena britanska muzičarka Džesi Ver nastupiće 17. septembra u Beogradu, u okviru koncertnog programa EuroPride-a 2022 na Donjem Kalemegdanu.

Popularna engleska pevačica nedavno je lansirala singl „Free Yourself“. Ovu numeru mediji opisuju kao „himnu plesnih podijuma“ i kojim najavljuje izlazak svog petog albuma.

Džesi Ver će pored novih pesama, za sve koji dođu na EuroPride koncerte, otpevati i svoje hitove koji su je globalno proslavili. Neki od njih su „Wildest Moments“, „Say You Love Me“, „Selfish Love“, „Alone“, „Whats your pleasure“ i drugi.

Žena jedinstvenog vokala šest puta je bila nominovana za Brit Awards i četiri puta za najbolju žensku solo umetnicu.

Popularnost je dostigla već nakon objavljivanja prvog albuma „Devotion“ (2012). Od tada se i dalje drži na vrhu muzičkih lista Velike Britanije i cele Evrope.

– Dolazak zvezde kao što je Džesi Ver je velika vest za Beograd i EuroPride. Očekujemo da će 17. septembra čitav Beograd uz njene hitove slaviti različitost i ljubav – poručuje direktor Beograd Prajda Marko Mihailović.

Mihailović je dodao da podrška ovako velikih muzičkih imena mnogo znači u borbi za ravnopravnost LGBTI+ zajednice.

Pored Džesi Ver, na EuroPride koncertima na Donjem Kalemegdanu, 16. i 17. septembra, nastupiće mnoga popularna muzička imena iz regiona i Evrope. To su Senidah, Sara Jo, Edita, Angellina, Sajsi MC, Bojana Vunturišević, Ida Prester & Lollobrigida, Tam, Iva Lorens, House of Flamingo, Elektra Elite, KOIKOI, Patrick Mason, Roi Perez i drugi.

Osim koncerata muzičkih zvezda, publiku u Prajd parku očekuje i neverovatna zabava uz koncerte domaćih i regionalnih drag kraljica.

EuroPride 2022 u Beogradu, osim muzičkih, donosi i mnoge druge događaje. Neki od njih su internacionalna konferencija o ljudskim pravima, pozorišne predstave, debate, izložbe.

Pride Week održava se od 12. do 18. septembra, dok se šetnja u okviru ovogodišnjeg EuroPride-a organizuje 17. septembra.