Večeras u 18 časova, Beer fest otvoriće kapije za svoje sugrađane i posetioce iz celog sveta. Sada je i potvrđen koji je bend iznenađenja koji će nastupati na ovom festivalu.

Na programu su domaće i internacionalne zvezde kao što su Tommy Emanuel, Kosheen, Bajaga i Instruktori, Hladno pivo, Konstrakta, Senidah, Massimo Savić, Nipplepeople, Psihomodopop, Love Hunters, E-play, Blaža i Kljunovi, DLM, Queen Real Tribute, Bijelo dugme tribute, Atomsko Sklonište i drugi.

Programu se u nedelju pridružuju i legende beogradskog asfalta, Sunshine. Oni će na glavnoj festivalskoj bini nastupiti posle koncerta Konstrakte i Zemlje gruva, u 23.30 sati. Nakon njih će nastupiti još jedan kultni prestonički bend E-Play.

Vodič kroz Beer Fest: Sve informacije na jednom mestu

Sunshine je beogradski hip-hop/hard rok bend oformljen pre gotovo trideset godina. Oni su od starta doneli novi zvuk i potpuno autentičan umetnički potpis zbog kog su ostali upamćeni kao jedna od kvalitetnijih pojava na muzičkoj sceni devedesetih. Na Beer festu Sunshine će predstaviti svoje svoje najveće hitove sa kultnih albuma. To su hitovi poput „Ljubavna likvefakcija” i „Neću da se predam“, ali i neke novije numere.

bend-sunshine-beer-fest-2022
Foto: Beer Fest
Ovogodišnji festival slavi jubilej. Proslavlja se 300 godina pivarstva u Srbiji, te će na Beer Festu tim povodom biti prisutno 300 različitih etiketa piva.

Pored velikih pivarskih brendova, kao što su Carslberg, Heineken, Apatinska pivara, Peroni, Skopska pivara, Valjevska pivara, BIP, Jagodinska pivara, biće prisutna i cenjena domaća zanatska piva. To su Dogma, Gvint, Kabinet, Krugher&Brent, Robocraft, Salto, Sindikat, The Black Turtle, Tron, Zbir i Pivarijum. Obožavaoci piva imaće dve posebno dizajnirane zone na festivalu posvećene upravo njima – Beer market i Craft Beer Land.

Organizatori su najavili novi koncept sa dve festivalske zone. To su Cloud zona, gde je ulaz slobodan celo veče, te muzička zona, gde će besplatno moći da se uđe do 19.30 sati, a nakon toga se ulazi uz konzumaciju u iznosu od 590 dinara, što je iznos dva kupona. Ti kuponi će u toku večeri moći da se zamene za piće na posebno označenim zamenskim mestima na festivalskom prostoru.

Svim posetiocima preporučuje se da konzumaciju kupe već danas, pre dolaska na festival kako bi izbegli gužve i redove. Može se iskoristiti i za jednu od povoljnosti koju donosi aplikacija, a to je FAST LANE ulaz. Kuponi za konzumaciju se kupuju na eFinity aplikaciji, efinity.rs ili na prodajnom mestu u SC Ušće.

Najavljen je produkcijski spektakl sa bezmalo 800 metara kvadratnih LED ekrana, najsavremenijim LEO ozvučenjem. Biće i mnogo sadržaja kao što su Moto Platz (sa posebnom binom i muzičkim programom, zidom smrti, kampom, izložbom custom i oldtajmer motora, tattoo studiom itd), Intergalactic Diner Foodland, Silent disco bina, Luna park, Bioxgn selfi toranj visok 17m sa kog će posetioci moći da naprave najbolji selfi ikada,..

Sve informacije o ulazima, prevozu na festival, kupovini pića, mapa i pravila ponašanja na festivalu dostupni su na sajtu Belgrade Beer Fest.