U Srbiji danas umereno do pretežno oblačno, posle podne i uveče sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U toku večeri i noći očekuje se veća količina padavina, uglavnom na jugu, jugoistoku, istoku i severoistoku Srbije.

Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Minimalna jutarnja temperatura od 14 do 18°C, maksimalna dnevna od 25 do 29°C.

U Beogradu će biti umereno do pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Minimalna jutarnja temperatura 17°C, maksimalna dnevna 27°C.

U Srbiji u petak pretežno oblačno i relativno sveže sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura od 18°C na severu i na zapadu do 25°C na jugu Srbije. U toku večeri prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Za vikend umereno oblačno i toplije sa sunčanim intervalima. U nedelju naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura za vikend oko 25°C. Od ponedeljka sunčano i toplo.

U Beogradu u petak pretežno oblačno i relativno sveže sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura do 20°C. U toku večeri prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Za vikend umereno oblačno i toplije sa sunčanim intervalima. U nedelju naoblačenje sa pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura za vikend oko 25°C. Od ponedeljka sunčano i toplo.