Početkom ove nedelje Metju Peri je bio u žiži javnosti. Listovi Varajeti i Njujork Post su objavili odlomke iz njegovih memoara „Friends, Lovers and the Big Terrible Thing“. Peri se, iz samo njemu znanih razloga, izražava ne baš pohvalno o svom kolegi, Kijanu Rivsu.

U jednom odeljku knjige, 53-godišnji Peri pominje svoje prijateljstvo sa pokojnim glumcem Riverom Feniksom.

– River je bio prelep čovek, spolja i iznutra. Ispostavilo se da je previše lep za ovaj svet. Uvek mi se čini da su najtalentovaniji momci ti koji nastradaju. Zašto originalni mislioci kao što su River Feniks i Hit Ledžer umru, a Kianu Rivs i dalje hoda među nama?“, piše People.

Sada, nakon negativne reakcije javnosti, zvezda „Prijatelja“ se kaje što je ovo napisala.

U izjavi za Pipl, Peri je rekao: „Ja sam zapravo veliki obožavatelj Kijanua. Samo sam izabrao prvo ime koje mi je palo na pamet, moja greška. Izvinjavam se. Trebalo je umesto toga da koristim svoje ime.“

Ako je to istina, zašto je Rivs u Perijevima memoarima bio potkačen još jednom? U delu knjige koji se bavi smrću komičara Krisa Farlija.

Peri je napisao: „Njegova bolest je napredovala brže od moje. Ja sam imao zdrav strah od reči „heroin“, strah koji nismo delili. Probio sam rupu u zidu svlačionice Dženifer Aniston kada sam čuo tužnu vest. A Kijanu Rivs hoda među nama.

Ovi odlomci izazvali su veliku pometnju na društvenim mrežama. Nekoliko poznatih ličnosti je tvitovalo u znak podrške Rivsu.

Linda Karter je napisala: „Ma daj… Kijanu Rivs je kao jedan od onih smrznutih kolača. Nemoguće ga je mrzeti!“

Zvezda „Priče sa zapadne strane“, Rejčel Zegler, na svom Tviteru je napisala da je „lično oduševljena što Kijanu Rivs hoda među nama.“

Metju Peri inače u svojim memoarima opisuje svoju borbu sa zavisnošću od opiod. Takođe se osvrnuo i na zdravstvenu krizu koja ga je vrlo lako mogla koštati života.