Kako izabrati savršen poklon nekome? Nekada je lako kada poznajete osobu i znate šta joj treba, a nekada baš ta bliskost ume da iskomplikuje kupovinu, jer ne možete da se setite šta im je potrebno. Ideja i vremena je sve manje, a nervozu dodatno pojačavaju neverovatne gužve po prodavnicama i u saboraćaju. Šta nam može pomoći? Za početak može se napraviti lista interesovanja osobe kojoj se poklanja – na parčetu papira ispisati sve čega se setite vezano za tu osobu. Iako deluje samo kao nabacivanje ideja, ovaj „brejnstorming“ biće inspiracija za odličnu ideju.

Za osobu koja voli sveće, ali joj se ne sviđaju jaki mirisi klasičnih sveća, drvene sveće su pravo rešenje – one ne mirišu jako, fino „pucketaju“ kada gore, što deluje vrlo umirujuće.

Možemo da razmislimo o tome šta se dešavalo u prethodnoj godini bliskim ljudima – da li je neko diplomirao? Može se uramiti diploma završenog fakulteta. Svako ko prolazi kroz neki važan period života znaće da ceni ako bliski ljudi novogodišnjim poklonom, posebno podrže ove aspekte života. Profesionalno porodično slikanje, biće lep poklon onima koji su proširili svoju porodicu u 2022. godini.

Nekada se poklon može pretvoriti u nezaboravno iskustvo! Ukoliko dete voli svemir i zvezde, odlazak u planetarijum, slušanje o zvezdama, biće dan koji će pamtiti. Poklaljanje se može nastaviti kupovinom zvezde sa detetovim imenom, a uveče neka ga dočekaju svetleće zvezde – lampice na plafonu.

Za nekoga koga je godina posebno iscrpela, a voli da ide na masaže, vaučer za masažu čokoladom će biti jedinstveno iskustvo i sladak ulazak u novu 2023. godinu.