Netflix je izabrao glumce koji će glumiti vojvodu i vojvotkinju od Kembridža u šestoj sezoni serije „Kruna“. Popularna serija prati britansku kraljevsku porodicu kroz decenije, ali sa posebnim osvrtom na kraljicu Elizabetu.

Serija je specifičična i po tome što menja glumice i glumce, zavisno od njihovog starosnog doba. Međutim, do sad nismo imali priliku da vidimo Vilijama i Kejt Midlton. Dva glumca, 16-godišnji Rufus Kampa i 21-godišnji Ed Mekveji, glumiće Villijama. Meg Belami će otelotvoriti Kejt Midlton. Ova vest sa imenima glumaca dolazi uoči pete sezone serije koja bi trebalo da izađe u novembru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ed McVey (@ed_mcvey_)

Imelda Staunton preuzima ulogu kraljice Elizabete od Olivije Kolman, dok Džonatan Prajs menja Tobajasa Menziesa u ulozi vojvode od Edinburga. Dominik Vest glumi Čarlesa, a Elizabet Debicki Dajanu, princezu od Velsa. Lesli Menvil biće princeza Margaret, koju je prethodno glumila Helena Bonam Karter.

Peta sezona serije je trebalo da bude poslednja, ali se kreator Peter Morgan predomislio. U avgsutu je potvrđeno da je počelo snimanje šeste sezone, što znači samo jedno. Serija „Kruna“ će se ipak završiti sa skandalima oko princa Harija i Megan Markl, kao i seksulanim skandalima princa Endrjua koji je zlostavljao maloletne devojke.

Pored svih velikana britanske kinematografija, ova serija je bila velika odskočna daska za glumicu Kler Foj. Ona je glumila kraljicu u prvoj sezoni, a nakon ovog filma ušetala u višu holivusku ligu i počela da glumi u većim produkcijama.