Mnogima je jedna prvih asocijacija „Lepa sela lepo gore“ scena sa tunela i dvojica dečaka. Oni su i najbolji drugari, Halil – Musliman, i Milan – Srbin. Danas ih ako biste ih videli, verovatno ih ne biste prepoznali.

Film „Lepa sela lepo gore“ sniman je 1996. godine. Danas se smatra za jedno od najboljih ostvarenja domaće kinematografije. Svi likovi jednako su popularni kod publike, a među njima svakako su i dečaci Halil i Milan.

Njih dvojica su snimili i kultnu scenu sa Micom Trofrtaljkom koja je igrala tetu Đanu. Malog Halila glumio je Miloš Đuričić iz Višegrada, a ovo mu je bila poslednja uloga. Naime, on se, sticajem životnih okolnosti, odselio iz Srbije u Austriju, gde i danas živi.

Ovo su najskuplje serije u istoriji TV

On je jednom prilikom rekao da je mogao da ima uspešnu karijeru, ali da mu je tada preminuo otac. Zato se i odselio u Austriju, kod majke i bake. Đuričić je završio gastronomiju i posle toga se oženio. Sada se bavi transportom. Ipak, rekao je da mu nije žao što je glumac jer možda ne bi bio što jeste. Ima dvoje dece.

Honorari koje su tada on i njegov drug Admir (Milan u filmu) dobili za uloge nisu bili veliki, kaže Miloš, ali je seća se uspeo da kupi patike koje je želeo.

Milana je glumio Admir Šehović koji se i danas bavi glumom, ali uglavnom u pozorištu. Kako je jednom prilikom otkrio, sa snimanja pomenutog filma najbolje pamti upravo scenu sa Micom Trofrtaljkom.

– Snimanje je obustavljeno jer smo čekali da se napravi kamen od gume. Zato sam valjda taj rekvizit doživeo kao nešto jako važno, pa smo scene više puta ponavljali. Ja bih, nakon što udarim Micu, krenuo da uhvatim kamen plašeći se da će odleteti u provaliju – ispričao je svojevremeno Admir.