Šakira je napokon objavila novu pesmu, nakon što je nekoliko dana unazad na društvenim mrežama objavljivala isečke. Mnogi su već preslušali hit u najavi i videli spot koji je režirala zajedno sa prijateljem.

Reč je o pevačicinoj prvoj saradnji s portorikanskim Ozunom. Fanovi su složni u jednom, u tekstu kao da aludira na svog bivšeg partnera, fudbalera Barselone Žerara Pikea.

„Monotonía“ je pesma u kojoj se Šakira nije štedela. Sirovo i iskreno prenela je priču o slomljenom srcu i kraju jedne naizgled idilične veze.

Stihovi numere, počinju silovito:

„Nisi kriv ti niti ja, monotonija je bila kriva.

Nikada nisam ništa rekla, ali me je povredilo.

Znala sam da će se ovo dogoditi.

Ti si bio ti i radio si uvek isto, uvek u potrazi za centrom pažnje. Zaboravio si jednog dana šta smo bili, a najgore je to.

Nisi kriv ti niti ja, monotonija je bila kriva.

Nikada nisam ništa rekla, ali me je povredilo.

Znala sam da će se ovo dogoditi.

Bio si distanciran sa svojim stavom, a to me je ispunilo nemirom. Nisi dao ni svoju polovinu, ali znam da sam dala više od tebe.

Trčala sam za nekim koji nije ni hodao za mene.

Ova ljubav nije umrla, ali sad je buncanje luđakinje.

Sada ništa nije ostalo od onoga što je bilo.

Ovo ti iskreno govorim.

Hladan si kao Božić. Bolje da je sad ovo gotovo.

Nemoj mi više ponavljati film, taj sam već gledala, jer volim tebe, ali sebe volim više.

To je neophodno sredstvo, ono što je bilo neverovatno jednog dana postalo je rutina.

Tvoje usne nemaju ukus, sad je sve suprotno…“

Ovo je druga pesma na Šakirinom novom albumu, nakon „Te felicito“, pesme koju je Kolumbijka snimila s muzičarem umetničkog imena Rauw Alejandro i objavila u aprilu.

Čini se da obe teme proizlaze iz Šakirinog razvoda braka u kome je rodila dva dečaka. U ekskluzivnom intervjuu za Elle, kolumbijska pevačica otvoreno pričala o situaciji.

– Ćutala sam i samo pokušavala sve da proživim. Hmmm, i da, teško je pričati o tome, pogotovo zato što još uvek prolazim kroz to i zato što sam u javnosti, i zato što naš razvod nije kao drugi. Tako da je bilo teško ne samo meni, nego i mojoj deci. Neverovatno teško – ispričala je pevačica.

Spot za pesmu Monotonía sniman je početkom septembra u Manresi (Barselona), a vidimo kako Šakira u supermarketu prima bazuku u prsa, zbog čega traži mesto gde će čuvati svoje sada prazno srce.

Sada vam predlažemo da poslušate stihove i sami procenite da li pesmom provejava aluzija, ili su to samo sumnje zlobnika s društvenih mreža.