Pesma „I Should Be So Lucky“ bila je jedna od najvećih hitova 1980-ih i pomogla australijskoj zvezdi Kajli Minog da stekne svetsku slavu.

Međutim, malo je falilo da se pesma, koja joj je lansirala karijeru, ne snimi. Jedna od najvećih hitova 1980-ih pomogla je da Kajli Minog postane svetski slavna. Otkriveno je da su producenti njenog hita pokvarili snimak, a Sajmon Kauel je mislio da nikada pesma nije imala potencijal.

Godine 1987., Kajli Minog je objavila svoj prvi singl „The Loco-Motion“. Bio je sedam nedelja broj 1 i postao najprodavaniji singl u zemlji. Nakon toga, otišla je u London da sa produkcijskim timom „Stock Aitken Waterman“ snimi pesmu.

Međutim, kada je Kajli stigla u London, producenti nisu znali ko je ona jer Votermen nije nikome rekao da dolazi.

Dejvid Hauels, koji je tada bio generalni direktor PVL Records-a, pričao je o svojoj frustraciji zbog Kajli koju su nesvesni producenti čekali više od nedelju dana. Voterman je nestao u Mančesteru, a da nije izvestio koproducente o Kajli i ni sa kim nije bio u kontaktu.

Hauels je imao zadatak da Kajli zabavlja i ometa kako su dani prolazili. Nadao se da će se Votermen pojaviti i zakazati vreme sa njom u studiju.

– Bio sam veoma, veoma frustriran. Moje simpatije su bile Kajli i njen menadžer Teri Blejmi. Uputili smo im ovaj poziv i interno smo razgovarali o tome – rekao je David.

Poslednji dan Kajljinog boravka u Britaniji prošao je intenzivno. Hauel priznaje da se suočio sa Stokom i ubedio ih da je dovedu u studio pre nego što se vrati u Australiju. Stok i Aitken su tog jutra odlučili da odvoje vreme za Kajli. Napisali su i snimili pesmu za nju od nule za samo 40 minuta.

– Doslovno su pisali pesmu za vreme snimanja u studiju. To je bila jedna od najboljih stvari koje su ikada uradili. Stres je skoro „pojeo“ Kajli. Ipak, iz toga je proizašlo ovo muzičko delo koje je promenilo njenu karijeru – ispričao je Hauels anegdotu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kylie Minogue (@kylieminogue)

Pevačica je nekoliko puta zamoljena da napusti studio kako bi producenti mogli da napišu nove stihove. Kada je konačno završila pesmu, bila je besna.

Hauels je jednom prilikom ispričao kako je tekao njihov razgovor nakon završetka pesme.

– Kada sam je kasnije video u hodniku, izgledala je besno. Pitao sam je kako je prošlo, misleći da će ona reći, „Vau, to je bilo sjajno“. Rekla je: „Ne bih znala, hranili su me stih po stih, a ja nemam pojma šta sam upravo uradila.“

„I Should Be So Lucky“ je maltene odmah zaboravljena, tog popodneva kada je Kajli otputovala. Sama Kajli je bila toliko nezadovoljna svojim iskustvom u studiju na snimanju kultne numere da je odbila ponudu da se vrati u Veliku Britaniju i napravi nastavak. Umesto toga, Voterman kaže da je morao da odleti u Australiju i lično se izvini.

Ostalo je istorija. Kajli je napravila četiri hit albuma sa triom i postala jedna od najvećih pop zvezda svoje generacije.