Fudbalski klub Miljakovac osnovan je 2020. godine. Klub pored ideje fer pleja i zdravog rivalstva promoviše humanitarni rad i društvenu odgovrnost kao uzvišeni ideal ovog sportskog kolektiva.

Naime, u toku jučerašnjeg dana, održana je prva utakmica ovog ženskog fudbalskog tima, protiv ŽFK Rad, u sledećem sastavu.

– Na golu Jovana Leposavić i u polju Anastasija Čeperković, Monika Bunjaku, Kristijana Ćaćić, Ana Petrović, Tamara Kirov, Zorana Petrović, Marija Galić, Milica Batinica, Marina Radovanović i Tamara Radojević. U igru su ušle i Anja Plavšić i Nataša Vučetić.

Ovu žensku fudbalsku ekipu predvodi trener Filip Ranković, koji je, takođe, fudbaler muškog dela ovog kluba, piše Pink.

utakmica-miljakovac-rad-fudbal-2022
Foto: Dušan Sandić/ ŽFK Miljakovac

 

Od samog početka bila je izuzetno borbena utakmica. ŽFK Rad prikazao je da obiluje talentovanim igračicama i da će višegodišnji rad u ženskom fudbalu tek dati rezultate. S druge strane, igračice Miljakovca su parirale iskustvom.

U toku same utakmice, obe ekipe su se borile da postignu pogodak, ali se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0.

Drugo poluvreme donelo je izjednačen odnos snaga na terenu. Svoju šansu prvo je iskoristila ekipa ŽFK Rad koja je došla u prednost.

Pred kraj samog meča usledio je gol i za ŽFK Miljakovac. Strelkinja istorijskog prvog gola za ovu ekipu bila je Zorana Petrović. Nakon kornera koji je izvela Marina Radovanović, nastala je velika gužva u petercu protivnika u kojoj se najbolje snašla upravo Zorana i zatresla mrežu.

fudbal-utakmica-miljakovac-rad-2022
Foto: Dušan Sandić/ ŽFK Miljakovac

 

Nakon meča Zorana je istakla da se nada da je sve ovo samo najava dobrih rezultata i igara ŽFK Miljakovac.

– Velika je čast odigrati prvu istorijsku utakmicu za ŽFK Miljakovac. Pogotovo jer je sve krunisano prvim pogotkom u istoriji kluba. Meč protiv ŽFK Rad je bio odličan, uzimajući u obzir da se igračice još uvek ne poznaju dobro. Tako da je rezultat koji smo izborile sjajan. Očekujem u budućnosti još kontrolnih mečeva tokom kojih ćemo se još bolje spremiti, dobiti iskustvo i još više dominirati na terenu. Nemam sumnju da će predstojeća sezona biti uspešna i da će tim biti još brojniji – istakla je strelkinja istorijskog gola u izjavi za sajt ovog kluba.

Podršku u prvom meču pružali su im članovi muške ekipe zajedno sa simpatizerima kluba. Pre same utakmice, fudbalerka Ana Petrović, dala je izjavu za klubski sajt.

– Dugo smo čekale ovaj momenat i jedva čekamo da meč počne. Vredno smo radile proteklih šest meseci i nadamo se da će uskoro naš rad da se ogleda i u rezultatima na terenu. Imamo spoj iskusne i mlade ekipe. Hvala ŽFK Rad što će nas ugostiti danas i pozivam još jednom sve ljubitelje fudbala da dođu na Banjicu – istakla je ona pre samog meča.