Frka tera UEFA na hitnu reakciju. Posle nove eskalacije sukoba na Bliskom istoku, gde je prethodnih dana Izrael bombardovao pojas Gaze došlo je do pomeranja.

Otkazana je utakmica Juvenutsa i Atletika iz Madrida u Tel Avivu. Međutim, još uvek je otvoreno šta će biti za meč Hapoel Ber Ševe i Lugana.

Švajcarski mediji prenose da će UEFA danas zasedati i doneti konačnu odluku o meču kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Liga bi mogla da zanima i Crvenu zvezdu koju sasvim izvesno uskoro očekuje putovanje u Izrael.

Iako je kasno sinoć zvanično došlo do primirja između Izraela i Palestine, svedoci smo događaja iz bliske prošlosti da to često ne mora ništa da znači, odnosno da je vrlo malo potrebno kako bi se „bure baruta“ ponovo upalilo. Toga se plaše i Švajcarci koji su poručili da ne žele da putuju u Berševu.

– Iskreno, ne želim da idemo u ratnu zonu. Postoje važnije stvari u fudbalu! – rekao je Reto Cigler iz Lugana, prenoseći jasnu poruku koju je čula i UEFA uoči današnjeg sastanka.

Meč između Hapoela i Lugana zakazan je za četvrtak od 19 časova i za sada je nekoliko opcija na stolu. Naravno, ako ne budu postojali uslovi da se susret odigra u Berševi. Ono što je takođe zanimljivo, zahtev za premeštanje utakmice podneo je izraelski klub, a ne švajcarski.

„Sport“ prenosi da Hapoel želi da se igra u Netanji ili Haifi, dok drugi scenariji uključuju neutralnu lokaciju (nema predloga) ili čak ponovo susret u Luganu, ali bez navijača.

Ako Zvezda i Makabi Haifa potvrde prolaz u plej-of rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, a to gotovo da se ne dovodi u pitanje, Izraelci će biti domaćini u prvom meču 16. ili 17. avgusta.