Liga nacija nije prijateljsko takmičenje, želimo da dođemo do rezultata, dobijemo obe preostale utakmice koje su važne, ali naš fokus je na prvoj protiv Švedske, rekao je danas selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi uoči duela sa Šveđanima u Ligi nacija.

Srbija sutra od 20.45 dočekuje Švedsku na stadionu Rajko Mitić, zbog kazne samo sa decom do 14 godina na tribinama, a narednog utorka sledi meč protiv Norveške u Oslu.

– Želimo da igramo dobro protiv Švedske, da igramo lep fudbal i da na kraju dođemo do rezultata. Ali ponavljam, ako i ne budemo prvi i ne prođemo u A Ligu nacija nije nikakva tragedija – izjavio je Stojković.

Selektor je dodao da Nemanja Gudelj nije u kombinaciji za tim zbog povrede i da se vratio u Sevilju. Rekao je da zna tim koji sutra dočekuje Šveđane.

– Igraćemo u najjačem sastavu, kako ja to vidim. Za razliku od juna sada nemamo četiri utakmice i nema razloga za eksperimentisanjem. Mitrović i Vlahović od prvog minuta? Obojica su sjajni napadači i ne vidim problem da budu zajedno na terenu. Kada imate dva muzičara, ne vidim razlog da ne sviraju zajedno – istakao je Stojković.

Piksi nije hteo dodatno da nastavlja „polemiku“ oko toga da li će Lazar Samardžić izabrati Nemačku ili Srbiju i da će o tome pričati kad dođe vreme – u martu naredne godine.

Takođe, dodao je da razume to što mediji, navijači, svi, samo pričaju o Kataru, ali da fokus mora da bude Švedska i Norveška.

– Razumem medije, ljude, ne prođe minut a da me neko ne sretne i pita da li se spremam za Katar. Ali, moramo da se ponašamo odgovorno, a kada dođe vreme, a doći će, brzo, onda ćemo razmišljati i o tome. U podsvesti verovatno neko razmišlja, ali nismo pričali o Kataru. To je sekundarna stvar za nas u ovom trenutku – poručio je Stojković.

Rekao da ekipa ima dodatnu odgovornost što će na tribinama biti mladost, oni pred kojima je budućnost. Selektor je rekao da će dati sve od sebe da im utakmica ostane u lepom sećanju. Piksi je rekao da se nada da je to dobra opomena i da će svi zajedno biti pametniji, da ekipa u budućnosti dobije ispraćaje kakve zaslužuje.

Kapiten Srbije Dušan Tadić rekao je da su dve pobede cilj.

– Septembar je dobar mesec za igranje jer smo tek na početku sezone. Srećni smo što smo ovde, radujemo se utakmicama, nebitno da li je Liga nacija ili Mundijal. Najvažnije je da pobeđujemo. Ovo je sjajna generacija, selektor je napravio sjajnu hemiju i to je najvažnije – istakao je Tadić.