Seniorska reprezentacija Srbije u američkom fudbalu polako započinje svoje pripreme za novi ciklus Evropskog prvenstva.

Prva stanica priprema naših Orlova je tryout. Tryout će biti održan u nedelju 21. avgusta na stadionu FK Zvezdara u Beogradu s početkom od 15 časova.

Ovaj tryout se razlikuje od prethodinih po tome što klubovi neće slati spiskove svojih igrača za koje bi oni hteli da učestvuju. Novi selektor reprezentacije američki stručnjak Bret Morgan je zajedno sa svojim stručnim štabom aktivno pratio rad i napredak igrača tokom cele sezone i nakon završetka iste napravio je dva spiska. Prvi spisak se sastoji od imena igrača koji će biti pozvani direktno na prvi kamp reprezentacije, koji će biti održan od 26. do 28. avgusta, dok se na drugom spisku nalaze imena igrača koji će biti pozvani da prisustvuju tryout-u.

Ovaj tryout će takođe biti otvoren za sve one koji smatraju da mogu da doprinesu napretku reprezentacije Srbije.

reprezentacija-srbije-americki-fudbal-2022
SAAF

 

Svoje prijave možete poslati na email adresa: [email protected].

Satnica tryout-a reprezentacije

  • 15:00 – 15:10 Predstavljanje
  • 15:10 – 15:30 Zagrevanje
  • 15:30 – 16:30 Pozicione vežbe

Od opreme je potrebno poneti: patike, kopačke, dres, vodu, olovku i atletsku garderobu.

Posle intenzivnih priprema reprezentacija Srbije će krenuti put Švedske. Tu će 08/09. oktobra u Štokholmu odigrati prvi meč u novom ciklus Evropskog prvenstva. Zatim, kod kuće u Kragujevcu će 23. oktobra odigrati drugu utakmicu protiv Švajcarske.

ALL22 Combine i trenerska klinika

Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF) u nastavku saradnje sa američkom organizacijom ALL22 Global Scouting Network na isti dan kada i tryout reprezentacije organizovaće testiranje za igrače iz Srbije i šireg regiona, a dan ranije 20. avgusta organizovaće predavanje za trenere. Kombajn će početi od 10 časova, a trenerska klinika od 15 časova.

Prijave na sve događaje se obavljaju putem email adrese: [email protected].