Dosadašnji potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije zadužen za mušku košarku, Nenad Krstić, saopštio je danas da se iz privatnih razloga povlači sa te funkcije, potvrdio je KS S.

– Želeo bih da se zahvalim svima u Savezu na ukazanom poverenju i izvanrednoj saradnji koju smo do sada imali. Ipak, usled privatnih obaveza, koje mi sada već oduzimaju previše vremena, doneo sam odluku da se povučem sa mesta potpredsednika KS S i to mesto prepustim nekom drugom. Ovom prilikom bih poručio da je za mene pre svega bila čast da nakon karijere profesionalnog igrača služim našoj košarci kroz rad u KS S i na taj način ovoj igri vratim makar delić onoga što mi je u životu dala – poručio je Krstić.

Nekadašnji reprezentativac Srbije funkcionersku karijeru u KS S započeo je u avgustu 2019. godine. Tada je izabran na funkciju direktora mlađih selekcija.

Jovanović pred Real: Dobro znamo ko su, biće nam teško

Od decembra 2020. do danas, Krstić je obavljao funkciju potpredsednika KŠ za mušku košarku. Kao reprezentativac Srbije Nenad Krstić je osvojio dve srebrne medalje. Prvu 2009. godine na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i drugu 2014. godine. Tada je kao kapiten na Svetskom prvenstvu u Španiji predvodio našu reprezentaciju do finala.

Košarkaški savez Srbije zahvalio se Nenadu Krstiću na predanom radu u proteklom periodu. Poželeli su mu sreću i uspeh na svim životnim poljima.

Do zakazivanja Skupštine KS S zaduženja koja je imao Krstić obavljaće direktor reprezentacije Srbije Dragan Tarlać. Nenad Krstić je u karijeri nastupao za Partizan, NJu DŽersi, Trijumf, Oklahomu, Boston, CSKA i Efes.