Košarkaši Crvene zvezde gostovaće sutra u 20.45 Realu u Madridu, u 4, kolu Evrolige. Uoči tog duela trener srpskog šampiona Vladimir Jovanović poručio je da igrači i on vrlo dobro znaju protiv kakvog rivala će igrati.

Jovanović smatra i da meč u španskoj prestonici neće biti lak za crveno-bele. Tim sa Malog Kalemegdana poražen je u prve tri utakmice elitnog takmičenja, dok Madriđani imaju skor 1-2.

– Dobro znamo ko je Real, izvanredna ekipa koja je godinama na okupu, i još pojačana sa nekoliko izvanrednih individualaca. Pokriveni su na svakoj poziciji sa nekoliko igrača. Kada se na sve to doda da nas dočekuju na svom terenu, jasno je da nas očekuje teška utakmica. Za početak želimo da odigramo dobru utakmicu, bolju od one prethodne u Vitoriji. Nemamo puno vremena, ali pokušaćemo da se osvežimo i pripremimo – rekao je Jovanović.

On je najavio da će Argentinac Luka Vildoza biti u protokolu za sutrašnju utakmicu. Kapiten crveno-belih Branko Lazić rekao je da se on i njegovi saigrači neće unapred predati.

– Prvo duplo kolo Evrolige, znamo ime, rejting i kvalitet protivnika. Sigurno nećemo izaći na teren sa namerom da se predamo, već da odigramo dobru utakmicu- Ako se ukaže šansa, dođemo do rezultata. Nismo još kompletni, polako sklapamo tim posle povreda, ni raspored koji je izuzetno težak na startu Evrolige nam ne ide u prilog. Ali, idemo korak po korak, očekuje nas još mnogo utakmica i potrebno je malo strpljenja da budemo na nivou koji svi želimo – izjavio je Lazić i nastavio:

– O Realu ne treba trošiti reči, izvanredna ekipa, jedan od favorita za trofej. Ekipa pokrivena na svakoj poziciji od bekova do centara. Želimo da odigramo čvrsto, angažovano i da vidimo za šta će to biti dovoljno u ovom trenutku.