Čelnici Barselone planiraju da što pre raskinu ugovor sa legendarnim fudbalerom katalonskog kluba Žerardom Pikeom, prenosi španski sportski list Marka.

Pike je jedan od najplaćenijih fudbalera u Barseloni, a ne želi da pristane na smanjenje plate. Španski mediji podsećaju da Barselona godinama pokušava da smanji Pikeova primanja. Međutim, fudbaler uporno odbija ponude katalonskog kluba pošto tvrdi da ga štite propisi španske La Lige.

– Na generalnoj skupstini kluba prošle nedelje odlučeno je da se eliminišu ugovori koji opterećuju klupski budžet. Iako niko nije imenovan, jasno je da je prvi na tom spisku Pike – navodi se u tekstu „Marke“.

Trener Barselone Ćavi Ernandez pokušao je da razgovara sa Pikeom da napusti ekipu sa „Nou Kampa“, pošto mu je saopštio da je izgubio mesto startera i da je trenutno peti izbor, ali je fudbaler saopštio da želi da ostane u katalonskom klubu do kraja ugovora, odnosno do juna 2024.

Pike (35) je član Barselone od 2008. godine, a za katalonski klub odigrao je 612 utakmica i postigao je 52 gola. Sa ovim klubom osvojio je 30 trofeja. Ove sezone odigrao je ukupno 436 minuta na šest utakmica.