Mečevi 4. kola grupne faze Lige šampiona u grupama A, B, C i D biće odigrani večeras. U jednom od zanimljivijih duela Napoli će dočekati Ajaks, bez kapitena fudbalske reprezentacije Srbije Dušana Tadića. On je dobio crveni karton na prethodnom meču protiv Italijana.

Utakmica na stadionu „Dijego Armando Maradona“ u Napolju počinje u 18.45 časova. Italijanski klub prošle nedelje ponizio je Ajaks u Amsterdamu savladavši ga sa 6:1.

Napoli je lider A grupe i posle tri odigrana kola ima maksimalnih devet bodova. U drugom meču A grupe Rendžers će u 21.00 u Glazgovu dočekati Liverpul. Fudbaleri Atletiko Madrida dočekaće u 18.45 belgijski Klub Briž. Oni su možda i najveće iznenađenje u dosadašnjem toku elitnog evropskog takmičenja. Briž je na čelu B grupe sa maksimalnih devet bodova posle tri kola, dok Leverkuzen, Porto i Atletiko imaju po tri boda.

U drugom meču B grupe Leverkuzen će u 21.00 dočekati Porto, za koji nastupa reprezentativac Srbije Marko Grujić. Fudbaleri Barselone u derbiju večeri ugostiće Inter, a u istom terminu (21.00) u C grupi sastaće se Plzenj i Bajern. Lider D grupe Sporting iz Lisabona ugostiće u 21.00 Olimpik iz Marselja, a u istom terminu sastaće se Totenhem i Ajntraht iz Frankfurta.

U sinoćnjim mečevima Lige šampiona postignuti su sledeći rezultati: Dinamo Zagreb – Salcburg 1:1 (1:1), Milan – Čelsi 0:2 (0:2), Seltik – Lajpcig 0:2 (0:0), Šahtjor – Real Madrid 1:1 (0:0), Kopenhagen – Mančester siti 0:0, Dortmund – Sevilja 1:1 (1:1), Makabi Haifa – Juventus 2:0 (2:0) i PSŽ – Benfika 1:1 (1:0).