Jedan od najnagrađivanijih događaja, Exit festival, i ovog jula, od 7. do 10. dovodi svetski poznate izvođače na Petrovaradinsku tvrđavu. Donosimo vam nekoliko razloga zbog čega će mnogi želeti da posete ovaj festival.

Nick Cave & The Bad Seeds

Bez ikakve sumnje, kralj aternativnog roka, Nik Kejv sa svojim bendom The Bad Seeds, je dovoljan razlog dolaska na Exit. Nika Kejva, sa karijerom dugom 50 godina, od toga 40 sa bendom, bez premca smatraju osobom koja je uticala na istoriju pop kulture. Emotivni i intenzivni koncerti daleko su od običnih, a to zna svako ko ih je bar jednom slušao uživo. Njihov nastup zakazan je za petak, 8. jul na Glavnoj bini Exit festivala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nick Cave (@nickcaveofficial)

Džejms Artur

Od kada je pobedio 2012. godine na britanskom X faktoru, Džejms Artur ne prestaje da osvaja svet. Trenutno ima preko pet milijardi pregleda i strimova. Napisao je neke od najlepših balada i osvojio vrhove top lista, naročito pesmom „Impossible“. Numere koje su obeležile njegovu karijeru su hitovi poput „Say You Won’t Let Go“, „Train Wreck“ i „Naked“, i LP izdanja „James Arthur“, „Back from the Edge“ i „You“. Ove godine, Džejms na EXIT dolazi u nedelju, 10. jula na Glavnu festivalsku binu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by James Arthur (@jamesarthur23)

Kelvin Haris

Najuspešniji DJ i producent svih vremena, prvi put će nastupiti u Srbiji upravo ovog leta na EXIT festivalu. Kelvin Haris je višestruko nagrađivani muzičar i hedlajner Glavne bine Exita. Magazin Forbes ga je šest godina zaredom stavio na prvo mesto liste najplaćenijih DJ-eva na svetu, sa zaradom preko 300 miliona dolara. Pored 118 nominacija, producent, pevač i tekstopisac nosilac je čak 32 prestižne muzičke nagrade. Haris nastupa u subotu, 9. jula na Glavnoj bini Exita.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Calvin Harris (@calvinharris)

Dance Arena zasijaće ovog jula

Mts Dance Arena tokom četiri večeri EXIT festivala postaje epicentar elektronske muzičke scene. Plesni podijum ovog leta osvajaju predstavnica house zvuka Honey Dijon, predvodnik svetske scene i producent Maceo Plex. Tu su i Reinier Zonneveld, Denis Sulta, Anfisa Letyago, duo Mathame i Brina Knauss.
Umetničku notu daće Satori i svestrani multi-instrumentalista Monolink. Zajednički set će doneti jedinstvena Sama’ Abdulhadi i ANNA, koja je svetsku scenu osvojila dolaskom iz Brazila.

Hitmejkeri osvajaju Main Stage ovog jula

Globalni hitmejkeri predstaviće se na Glavnoj bini festivala. Među njima su i DJ i producent Afrojack i brazilski superstar Alok, kao i nemački hitmejker ATB. Misteriozni američki DJ i producent ZHU donosi magiju i ritam. Upravo ga zato smatraju naslednikom dua Daft Punk. Numeru „Do It To It“, koja je oborila sve vodeće top liste, predstaviće Acraze. Svojim energičnim zvukom, šarolikim stilovima i univerzalnom sposobnošću da zamagli granice žanra dostiže uspon na elektronskoj muzičkoj sceni.

Na Glavnu binu stiže i britanski DJ i hitmejker Jax Jones. Njegova numera „You Don’t Know Me“ beleži preko 270 miliona pregleda samo na YouTube-u. Tu je i Joel Corry koji je radijske stanice i fanove širom sveta osvojio singlovima „Sorry“, „Lonely“ i „Head & Heart“. Iz Australije stiže acid house dvojac Shouse, tvorci klupske himne „Love Tonight“, kao i reper Masked Wolf, čiji je viralni singl „Astronaut In The Ocean“ proglašen najvećim hitom 2021. godine na TikTok-u.