Ženska juniorska reprezentacija Srbije u odbojci u četvrtak će otputovati u Skoplje. U glavnom gradu Severne Makedonije biće održano 28. po redu Evropsko prvenstvo za mlade odbojkašice. Prvenstvo će trajati od 27. avgusta do 4. septembra, a selekcija Srbije će nastupati u grupi B, gde će za rivale imati Tursku, Hrvatsku, Rumuniju, Švajcarsku i Holandiju.

Naše devojke sve utakmice grupne faze Evropskog prvenstva će odigrati u dvorani „Jane Sandanski“ u Skoplju. Prvi meč selekcija Srbije odigraće u subotu 27. avgusta u 15.30 časova, kada će se našim odbojkašicama suprotstaviti reprezentacija Švajcarske.

Ženska juniorska reprezentacija, predvođena izuzetnim triom Zelenović, Kurtagić i Uzelac (Mvp Balkanskog prvenstva) će pokušati da ostavi što bolji utisak. Uz dobru igru koju su prikazali na Balkanskom prvenstvu, gde su osvojile zlato i neizostavan faktor sreće da probaju da se plasiraju u samu završnicu turnira. Polufinalni mečevi EP će biti odigrani 3. septembra u dvorani „Boris Trajkovski“, a samo finale dan kasnije, 4. septembra u istoj dvorani.

Na spisku putnica za EP u Severnoj Makedoniji našle su se sledeće odbojkašice:

TEHNIČARI: NINA MANDOVIĆ (TENT, OBRENOVAC) I ELENA BAIĆ (SPARTAK, SUBOTICA).

KOREKTORI: JOVANA ZELENOVIĆ (JEDINSTVO, STARA PAZOVA), ANJA ZUBIĆ (PARTIZAN) I ANASTASIJA IVKOVIĆ (STERIJA, BEOGRAD).

LIBERA: STEFANA PAKIĆ (TENT, OBRENOVAC) I DINA ŽUPIĆ (NOVI PAZAR).

BLOKERI: HENA KURTAGIĆ (TENT, OBRENOVAC), IVA ŠUĆUROVIĆ (OMLADINAC, NOVI BANOVCI) I MAŠA KIROV (BEOGRAD).

PRIMAČI: ALEKSANDRA UZELAC (ŽELEZNIČAR, LAJKOVAC), KSENIJA TOMIĆ (PARTIZAN), UNA VAJAGIĆ (OMLADINAC, NOVI BANOVCI) I BOJANA POPOVIĆ (TENT, OBRENOVAC).