Više od 1.700 navijača Liverpula pokrenulo je tužbu protiv Evropske fudbalske unije (UEFA). To su uradili zbog haosa na ovogodišnjem finalu Lige šampiona. Engleski klub je poražen od Real Madrida u Parizu sa 1:0, preneo je BBC.

Finale na stadionu „Francuska“ u Sen Deniju kasnilo je 35 minuta. Brojni navijači Liverpula nisu mogli da uđu na stadion sa kupljenim ulaznicama.

Fanovi tima sa Enfilda zahtevaju od UEFA odštetu zbog psihičkih i fizičkih povreda. Naveli su da su ih doživeli usled nemara organizatora.

Osim što su bili pritisnuti na ulazima stadiona, navijači „crvenih“ bili su i žrtve lopova iz Pariza koji su ih napadali.

Džerard Long iz advokatske kancelarije Bingams, koja zastupa neke od navijača Liverpula, rekao je da je bio užasnut kada je čuo priče ljudi koji su 28. maja pokušali da uđu na stadion u Sen Deniju.

– Kao dugogodišnji navijač Liverpula bio sam užasnut kad sam čuo šta se dešavalo na utakmici. Trebalo je ona da bude kruna fudbalske sezone. Ne samo navijači, moiji prijatelji, članovi familije i klijenti koji su tog dana bili na stadionu, govorili su mi o strašnim scenama. One su se dešavale oko stadiona „Francuska“ pre, pa čak i posle utakmice – izjavio je Long.

Liverpul je 28. maja u finalu Lige šampiona poražen od Real Madrida sa 1:0. Jedini gol na stadionu „Francuska“ postigao je Brazilac Vinisijus Žunior u 59. minutu.