Košarkaška reprezentacija Srbije večeras od 19 časova igra meč 6. kola kvalifikacija za odlazak na SP. Izabranici Svetislava Pešića u prepunoj „Štark areni“ u prošlom kolu su savladali fantastičnu selekciju Grčke. Orlovi su u odlučujućim trenucima meča pokazali veći nivo borbenosti i koncentracije. Meč su prelomili u produžetku, a na kraju je rezultat na semaforu glasio 100:94.

Ovo će za Srbiju biti drugi kvalifikacioni meč u novoformiranoj grupi I. Duel će početi u 19 časova, a igraće se u „Sinan Erdem“ dvorani u Istanbulu. Nakon loše odigranog prvog dela kvalifikacija, reprezentacija Srbije nema pravo na grešku kako bi zadržala šanse za odlazak na SP.

Trenutno, ove dve selekcije imaju isti odnos pobeda i poraza i nalaze se na četvrtom odnosno petom mestu tabele grupe I. To dodatno prikazuje važnost večerašnjeg duela. Ispred Srbije i Turske, koja je u prošlom kolu rutinski izgubila meč od selekcije Letonije, nalaze se Grčka i Belgija. Ove selekcije imaju po 1 pobedu više u odnosu na Srbiju, a večeras će upravo te dve selekcije odigrati međusobni duel.

Tabela Grupe A, posle pet odigranih kola:
Letonija 4/1
Grčka 3/2
Belgija 3/2
Srbija 2/3
Turska 2/3
Velika Britanija 1/4

Da podsetimo tri prvoplasirane ekipe će se plasirati na Svetsko penstvo.