Crvena zvezda u sredu od 20.45 igra prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv ekipe Pjunika. Trener fudbalera Crvene Zvezde Dejan Stanković uoči starta kvalifikacija za Ligu šampiona kaže da je spreman za svaki zadatak.

– Dosta smo radili i spremali se za ove kvalifikacije. Analizirali smo Pjunik, ekipu koja dosta menja sistem. Bićemo spremni za svaki zadatak – izjavio je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković.

– Znamo šta nas očekuje, igramo kod kuće, prihvatamo ulogu favorita. Poštujemo svakog i sa dosta strpljenja i pameti ćemo ući u ovaj meč – rekao je Stanković, uz konstataciju da, kao i uvek, očekuje sjajnu atmosferu i maksimalnu podršku sa tribina.

Stanković je dodao da je zadovoljan kako je ekipa otvorila sezonu, sa četiri pobede, kao i fizičkom spremom.

– Zadovoljan sam novajlijama, očekujem od njih da daju još više da uđu u istoriju Zvezde. Da se ne zavaravamo, neće biti lako i niko neće da nam se skloni. Nikoga nećemo potceniti – jasan je Stanković.

Zvezdin trener je dodao da se zna cilj, da će ići korak po korak i da je sada sve usmereno na 180 minuta protiv Pjunika, koje su veoma važne za klube.

– Očekujem jak otpor, ali na nama je da taj otpor slomimo. Videli smo da imaju kvalitet što su pokazali i protiv Dudelanža – istakao je Stanković.

Otkrio je i da dosta poznaje jermenski fudbal i da je više puta boravio u toj zemlji dok je radio u UEFA i bio zadužen za razvoj omladinskog fudbala.

Na pitanje da li želi da komentariše eventualnog rivala u plej-ofu, pobednika duela između Makabija i Apolona, Stanković je rekao da ne želi.

Utakmica između Crvene zvezde i Pjunika igra se sutra od 20.45 sati.