Srpski srednjoškolci osvojili su titulu šampiona sveta u košarci na Svetskom prvenstvu u Beogradu. Oni su u finalu savladali Tursku 97:90 (28:18, 12:23, 32:24, 25:25).

U ženskoj konkurenciji Srbija je osvojila šesto mesto.

– Beograd je svet, to se već odavno zna, svi vole da dođu u glavni grad Srbije, a najviše sportisti. I ovaj put bili smo sjajni domaćini, stečeno je mnogo novih prijateljstava. Neki novi klinci videli su odlične hale u Beogradu i videli evropski grad, koji je prelep i u koji će se sigurno vraćati. Bravo za momke, potvrdili su da je budućnost pred njima. Pohvala i za devojke, koje su nas isto predstavljale na sjajan način – izjavio je predšednik Saveza za školski sport Željko Tanasković.

Tanasković je rekao da je Srbija je zemlja sporta. On je i ovom prilikom istakao zahvalnost predsedniku Vučiću, Vladi Srbije i Gradu Beogradu. Rekao je da se itekako bore da našem sportu na svim nivoima bude sjajno.

– A svi mi, od sportista, do trenera i sportskih funkcionera smo tu da koristimo podršku. Da Srbiju predstavljamo na razne dobre načine, kako na takmičenjima kod kuće, tako i u svetu – istakao je Tanasković.

Srednjoškolci, čestitamo!