Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Ferencvaroš sa 4:1 i upisali prva tri boda u grupnoj fazi Lige Evrope ove sezone i od UEFA dobili finu zaradu.

„Zvezdaši“ se nadaju da je ovo buđenje crveno-belih i najava boljih dana. Šampion Srbije prvi put je ove sezone osetio čari beneficija koje UEFA daje pobednicima.

Tako su zaradili 630.000 evra samo za trijumf, plus dodatne bodove za klupski i nacionalni koeficijent. Ono najbitnije jesu upravo bodovi, koji su ove sezone omogućili crveno-belima da budu povlašćeni u svim rundama kvalifikacija. Za sledeću sezonu šampion Srbije ne mora da brine jer prolazi direktno, ali nikako ne treba gubiti bodove.

Zvezda je upisala dva boda pobedom nad Mađarima. Još je uvek u „minusu“ jer se u Ligi Evrope brani četiri boda, pa tek onda počinje napredak. Dakle, crveno-belima je potreban još jedan trijumf ili dva remija kako bi bili „na nuli“.

Pored toga ovo je treći bod ukupno ove sezone za Zvezdu, a ukupno brane osam osvojenih iz sezone 17/18. Dakle, u tom pogledu je još uvek mnogo posla pred izabranicima Miloša Milojevića.

Svakako da 4:1 protiv Fradija hrabri pred nastavak borbe za evropsko proleće.